Ingredience :
4x červená cibule
1x žlutá cibule
150ml Whisky Printer’s (na vaření)
300ml babiččino chutney ( cibule,rajčata, rozinky)
300ml babiččina mirabelková marmeláda
500g pasírovaná rajčata
5 lžic hnědého cukru
7 lžic balsamico vinného octa
3 lžíce sušeného rozmarýnu
3 lžíce sušeného koriandru
5 stroužků česneku
Trinidad 7Pot Johan Yellow
TS Yellow
Postup :
Všechnu cibuli pokrájíme na střední kousky a dáme restovat ( táhnout ) na mírném plameni cca 30minut, poté přidáme 5 lžic hnědého cukru a 2 lžíce soli a táhneme další 10 minut. Po té přidáme 150ml Whiskey na vaření k tomu přisypeme na hrubo pokrájený česnek a přidáme trochu pod kotel ale ne moc a necháme zredukovat dalších 15 minut, alkohol se odpaří a vznikne nám taková sirupová hmota. V ten okamžik přidáváme babiččino chutney necháme 5 minut provařit a přidáváme babiččinu mirabelkovou marmeládu, opět necháme 5 minut provařit a spojit a poté přidáváme 500g pasírovaných rajčat a k tomu nalijeme 7 lžic balsamico vinného octa, přidáme 3lžíce rozmarýnu a 3 lžíce koriandru a necháme 10 minut provařit. Poté ochutnáme případně dosolíme. Vzniklou hmotu nalijeme do robotu nebo použijeme ponorný mixér, přihodíme chilli papričky podle chuti a rozmixujeme tak aby se všechny ingredience spojili v jedno.
A nyní už jen naplnit připravené sklenice.
Tento recept vzniknul zcela improvizovaně ale výsledek je geniální, pokud nemáte babiččino chutney dejte nějaké jiné co máte doma, stejně tak je to s marmeládou, když dáte místo mirabelek povidla tak výsledek bude stejně dobrý ne li lepší.
Ať chutná a pálí !!
BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
óólalaa bašta....tohle mě baví !!!!!
PS : S laskavým svolením stvořitele vyzkouším ...mohu ?
PS : S laskavým svolením stvořitele vyzkouším ...mohu ?
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
Tohle NE že můžeš ale MUSÍŠ vyzkoušet Já vim, že samochvála smrdí ale tohle se mi vážně povedlo
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
klobúk dole takéto prácne recepty..to radšej ani nezjesť lebo keď vidím ako sa s tým dokážeš vyhrať a predstavím si seba pri ich varení trhám si aj tie vlasy ktoré mi vypadli pred pätnástimi rokmi
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 414
- Registrován: 12 led 2016 21:06
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
Jelikoz mam jeste neco v mrazaku o vikendu asi vytvorim ,vypada to moooc luxusne :P
pan_klobouk
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 85
- Registrován: 22 bře 2017 11:02
- Reputace: 128
- Obrázky: 0
- Bydliště: Gajary 151 m.n.m.
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
Zdravim... Mna by zaujimalo co je to Babitcino Chutney...??? Alebo cim by sa to dalo nahradit....?
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
nevyrábím Babiččino cokoliv. Žádal bych suroviny, n e obchod. Díky
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ
Už je to uděláno, už je to hotovo
zapomněl jsem tam dát tu whisku no neva, příště. Je to dobrý. Není to tak tmavý a kouřový, jako pravá americká BBQ. Je to spíš něco mezi BBQ a kečupem. Vyšel jsem z lobova receptu, ale potom jsem začal blbnout a trochu začal experimentovat (do receptu jsem chlast zapomněl přidat, nikoliv však do sebe):
- místo všeho "babiččina" jsem dal asi 20 přezrálých švestek a 4 lžíce libových povidel
- kouřovou chuť jsem se pokusil získat povidlama (zřejmě obsahovaly dost uzených švestek) a luxusní mletou sladkou uzenou paprikou (suvenýr z Illinois)
- rajče jsem dal svoje Black of Tula .. bylo jen 300g, zbylých 200 jsem doplnil koupenými pasírovanými
- papričky 4ks Lobotomy
- trochu jsem pozměnil postup, ale to je asi celkem fuk, víceméně jsem se snažil držet lobových surovin (zesklovatěl jsem cibuli - dal jsem jen 2 červené - potom hned česnek, restoval chvíli spolu, do toho cukr a založil karamel, do toho ocet a nechal probublávat. Tady jsem nahradil octem whisku a proto jsem na ni zapomněl. Ze zbytku (papričky, rajčata, švestky, povidla) jsem si už předtím předvařil takovou marmeládu, co jsem po vypaření půlky octa přidal a dodělal dílo zkázy; vařil jsem se 2 bobkovými listy, které jsem na konec vyndal a celo směs jsem prohnal sekáčkem.)
zapomněl jsem tam dát tu whisku no neva, příště. Je to dobrý. Není to tak tmavý a kouřový, jako pravá americká BBQ. Je to spíš něco mezi BBQ a kečupem. Vyšel jsem z lobova receptu, ale potom jsem začal blbnout a trochu začal experimentovat (do receptu jsem chlast zapomněl přidat, nikoliv však do sebe):
- místo všeho "babiččina" jsem dal asi 20 přezrálých švestek a 4 lžíce libových povidel
- kouřovou chuť jsem se pokusil získat povidlama (zřejmě obsahovaly dost uzených švestek) a luxusní mletou sladkou uzenou paprikou (suvenýr z Illinois)
- rajče jsem dal svoje Black of Tula .. bylo jen 300g, zbylých 200 jsem doplnil koupenými pasírovanými
- papričky 4ks Lobotomy
- trochu jsem pozměnil postup, ale to je asi celkem fuk, víceméně jsem se snažil držet lobových surovin (zesklovatěl jsem cibuli - dal jsem jen 2 červené - potom hned česnek, restoval chvíli spolu, do toho cukr a založil karamel, do toho ocet a nechal probublávat. Tady jsem nahradil octem whisku a proto jsem na ni zapomněl. Ze zbytku (papričky, rajčata, švestky, povidla) jsem si už předtím předvařil takovou marmeládu, co jsem po vypaření půlky octa přidal a dodělal dílo zkázy; vařil jsem se 2 bobkovými listy, které jsem na konec vyndal a celo směs jsem prohnal sekáčkem.)
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů