tak jsem se rozhodl, ze si tez zalozim topic, kam muzu zaznamenávat sve uspechy a neuspechy.
Annunky chci zkusit klicit dvěma zpusoby. Všechny semínka namocim na den do ligna a pak prijde rozdil. Chci totiž na pristi rok vedet, co je lespi. Jedna varka pujde do jiffu a druhou necham naklíčit v Petrriho miskách a pak dam do vysevniho substratu.
Pestovat budu asi ve foliaku (mam slibeno od taty, ze mi na zahrade místo ve foliaku necha) a po jedne kytce od kazde odrudy si chci nechat doma u okna (bohužel je okno orientovano na sever, jiné v byte nemam - ostatní jsou zakryta magistrátem a nejde na ne slunce vůbec). Mozna přes leto vynesu na maly dvorek, este uvidim.
Pestebni odrudy:
Capsicum Chinenses:
Habanero White Long
- puvodne jsem pestovat nechtel, ale nechal jsem se tu premluvit. 3.2.2018 byli namoceny do ligna a dnes (4.2.2018) sli do jiffu a i s nimi do parnicku. Jedno seminko po vyndani z ligna uz mělo klicek

Capsicum Annuum:
Ring of Fire
Cayenne Yellow
Filius Blue
Serrano Chilli
Elephant's Trunk
Black Scorpion Tongue
+ od kamaráda mam slibenou sazeničku Roccota, tak pokud mi ji priveze, tak seznam updatuji.
Když mi kamarad ukazoval, jak pracovat s Jiffy, tak jsem tam dal seminko Fillius Blue, dlouho se nic nedelo (nemel jsem este koupene pareniste), jiff furt vysychal, tak jsem vzal misku, nalil naspod vodu, jiff dal do mensi misky (aby nesakl vodu) a omotal to potravinářskou folii. Kupodivu to zabralo a po par dnech to vypada takto (uz je to venku z home made parnicku). Tahle zustane doma v kvetinaci na okne.
Po této zkusenosti jsem si koupil v Obi parnicek (byl v akci za necelých 200,- Kc). Snad to v nem pujde.
Kompletni letos nakoupena vybava:
detail semínek a drobnych věci:
Namocena haba:
haba v jiffech:
A vse v parniku:
Tak to je pro uvod asi vse. Vsem preji, at roste a posleze plodi a nakonec pali

AS