Zdravim Chillenci,
Po delší době další update mého vlakna. Za tu dobu se toho odehrálo hodne. Část rostlin uz sla pryc (snad se o ne pani mama dobře postara, budu monitorovat). Byl pripraven foliak a v nedeli sli nejake papricky jiz do foliaku.
Tento update rozdelim na tri, pac fotit jsem stihal, ale dat to sem nikoliv :/. Tak ted jiz první update.
24.4.2018
Tento den se nesl v priprave uplne zarostlého foliaku k prohnojeni a sazeni. U prohnojeni (tata odnekud privezl kompost) jsem nebyl, ale na mne byla priprava. Makl jsem si, bylo vedro a ja ryl ve foliaku..

. Zaroven jsme na zahrade s par kamarady usporadali první vetsi grilovani..

.
Tak a ted jiz fotky..
Foliak – puvodni stav
Cukrik maka, ne ze ne.. omluvte odev, opravdu tam bylo vedro na chcipnuti..
s chuti do toho a pul je hotovo.. to jsem akorat zvedav, kdo udela tu druhou pulku..
no co vam budu povidat, musel sem taky ja
foliak pripraven na prohnojeni
hlidacka odpociva za panicka..
panicek ji za to pochvalil a podrbal..
tak uz mi neco taky date?
7.5.2018
Tento update se nesl v duchu louceni a zachrany. Loucil jsem se s rostlinkama, co sli k pani mame a Haba slo ke kamaradovi.
Rostliny pro pani mamu: Elephant’s trunk 2ks, Jalapeno Maylon, Jalapeno Jalastar a Jalapeno Early po 1ks.
Od kamarada jsem na revanz dostal Rocoto, ktere opravdu zachranu potrebovalo. Dostal jsem ho v pullitrovem kelimku, rostlinka prepadavala pres okraj. Nasledoval prevoz ze Solnice k nam do HK a kouknout, co je tam spatne. Na spodu kelimku hlina moc udusana, na tom posazeny jiff a obsypano.
Odoperoval jsem tkaninu okolo jiffu, nasel vhodny kvetinac a Rocoto zasadil. To, na cem rostlinka puvodne visela pres okraj mi prislo jako dlouhy koren, tak jsem to zakroutil cele do hliny.
A ted uz fotky..
Rostlinky pripravene k transportu
Jungle ve skrini (ze zbylych rostlin)
Rocoto – puvodni stav (foceno jiz po transportu)
operace “zachrana Rocota”
Vysledek zachrany
13.5.2018
Tento update se nese ve znameni transportu na zahradu a sazeni do foliaku. Musim rict, ze mne to docela vydesilo. Po prijezdu na zahradu este OK, ale nez jsem se dostal k promereni mista ve foliaku a sazeni, kytky uplne polehali. Rano jsem koukal, ze maji suchy substrat, ale rikal jsem si, ze je zaleju az ve foliaku. Chyba – do pristi sezony zaznamenavam, klidne zalit pred presazenim. Vse uvidite na fotkach.
Narval jsem si jich na pulku foliaku moc, 3 kyticky tedy zustali v kelimkach (jedna dostala misto kaface pullitrovy) a cekaji ve skleniku, az na ne udelam misto nekde na zahonku, respective, az pro ne zahonek vytvorim.
Doma mi zbyli este 3 rostlinky, ktere pujdou ke kamaradovi a se zbytkem se doma nejako poperu. Mam 4-5l kyble, do kterych je dam a budou si trunit za okny..uvidime, jak pujdou

. Seznam toho co mam doma dodam pozdeji, este jsem ho nedokoncil.
Do foliaku sli:
Habanero long White 1x
Black Scorpion’s tongue 2x
Ring of fire 1x
Elephant’s trunk 1x
Fillius Blue 1x
Cayenne yellow 1x
Jalapeno Jalastar 1x
Jalapeno Maylon 1x
Na zahonek pujde:
Jalapeno Early 2x
Jalapeno Maylon 1x
A ted jiz zminovane fotky..
Vypada to, ze Rocoto se chytlo..
Byli jsme u pani mamy na navsteve, takhle se dari jiz jejim paprickam..
Rostliny, ktere zustanou doma k nim pripocitat Rocoto. Rostliny, co pujdou ke kamaradovi jsou jiz za oknem, na fotce tudiz nejsou videt.
papricky pripravene na transport
rostlinky po prevozu na zahrade
Cayenne kvet, uplne jsem zapomnel zminit, ze mi zacali kvest obe rostliny Cayenne jiz ve skrini.
Rozdeleni rostlinek foliak x zahon. Co je mimo prepravku jde do foliaku. Pomocnice hlida, aby se znovu nepromichali (pac panickovi trvalo dlouho, nez se rozhodl, jak to rozhodi

.)
este v kelimkach, ale uz ve foliaku..
Presazena Jalapena Maylon & Jalastar (Maylon vpredu)
Presazene Habanero long white
presazene Ring of fire & Fillius blue (ROF vpredu)
presazene Cayenne yellow
Presazene Black scorpion’s tongue (obe rostliny)
presazene Elephant’s trunk
Ted ji z obou stran foliaku po zaliti
rostlinky pripravene na zahon (momentalne truni ve skleniku)
Tak a to je prozatím vse. Na zahradu jedu dnes a ve stredu, tak nejake fotky udelam (ale jen mobilem). Jsem zvedav, jak budou vypadat, doufam, ze se zmatori. Hned v nedeli dostali 13l vody a dnes dostanou další, tak snad to bude OK.
Co zustalo doma pujde dnes ci zítra do pullitru (co este není) a mezi okna (vyhoda pamatkove zony..spaletova okna). Az tomu bude pullitr maly, pujdou do kybliku a k oknu. O víkendech a odpolednach mozna se stehovanim na dvorek (ale tam sviti dopoledne, tak to odpoledne asi vynášet nebudu, mozna rano dle predpovedi, ale spis na to budu linej xD.)
Poznatek z dnešního reportu: najit si cas, psat to prubezne, pak se s tim clovek s..e 2hod.
Tak at to roste a pali,
AS