Karlos Balkon 2017

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Uživatelský avatar
stankar
Stálý člen
Příspěvky: 1364
Registrován: 06 dub 2012 18:16
Reputace: 1311
Obrázky: 0
Bydliště: Nový Jičín, 285mnm

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod stankar » 29 srp 2017 12:28

lahoda píše:
29 srp 2017 12:19
Tea Racer píše:
28 srp 2017 22:15
uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu,
v receptu na Chu Nan pastu jsem našel toto co mohu použít místo rýžového vína? rád bych jí prubnul jenom ze sríracha člověk žít nemůže

300 g červených chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru
50 g česneku
50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.
50 - 100 g cukru
20 g soli
Vodka?

lahoda
Stálý člen
Příspěvky: 107
Registrován: 20 led 2011 19:27
Reputace: 114
Obrázky: 0

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod lahoda » 29 srp 2017 13:07

mám jenom slivovici nebo rum capitan bucanero ?

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod Tea Racer » 29 srp 2017 13:09

2 Karlos: Vodku neochucenou....

2 Kendy: Tak to já radeji sušená a pak predem namočená je pro mne lepsí volba, mně vadí ta rozplizlost a částečná ztráta chuti pri rozmražení.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod gandalf » 29 srp 2017 13:10

Já dávám vodku a je to dobrý /není tam znát, je chuťově neutrální - tak to myslím/. Dnes jsem poprvé ochutnal letošní pastu - je to naprostá bomba! Vřele ji doporučuji /a stále děkuji kolegovi z Horní Plané/ :-) Jen musíte odolat pokušení při tom mixování přidat vodu - ta tam nepatří, ani kapka!! Musí se to dělat pomalu, pokud to mixujete stále to šťouchat k nožům /pochopitelně to v té chvíli vypnete/. Jak se vytvoří šťáva, tak potom to už jde jako po másle. Halvně to ničím "nevylepšujte", ani olej, ani zahřívat. Nejprve pod celofán v teple a potom čisté víčko a do chladničky. Čím je starší, tím se ty chutě a aroma více propojí. Letos jsem dělal skoro z 1/2 kila chilli a to je pro mně tak dávka na rok /stejně část rozdám na "propagaci" chilli/.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod gandalf » 29 srp 2017 13:13

lahoda píše:
29 srp 2017 13:07
mám jenom slivovici nebo rum capitan bucanero ?
Slivovicí, nebo rumem to zkazíš - ten alkohol tam nesmí kazit přirozené aroma. Nedovedu si představit, že by to mělo smrdět po nějakém ovocném destilátu /někomu sice voní, ale do pasty nepatří/!
Naposledy upravil 1 dne gandalf; celkem upraveno 29x.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod gandalf » 29 srp 2017 13:18

Do příští várky šoupnu i galgant - je to taky původní koření z oblasti Asie. Bude to ještě ostřejší a chytne i drsnější aroma /dávám ho do omáček/.

lahoda
Stálý člen
Příspěvky: 107
Registrován: 20 led 2011 19:27
Reputace: 114
Obrázky: 0

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod lahoda » 29 srp 2017 13:24

běžím pro vodku :laugh:

Din0
Stálý člen
Příspěvky: 681
Registrován: 14 lis 2012 09:21
Reputace: 422
Obrázky: 0
Bydliště: Praha

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod Din0 » 29 srp 2017 13:27

Taky koukám, že bych mohl zkusit, už nevím co ještě z toho všeho dělat :D
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti