Nn myslel jsem micro grow 35x35x60cm BBS nejmensi grow box(pudorys je prakticky ctverecni stopa). Kolega nejakym stylem uchladi 3x 24W(resp je mu jedno ze tam ma 30°C). Ja jsem to zkousel a neuchladim na ten prostor vice nez 2x 24W.
Testoval jsem 4x24W na 60x60 pudorys a je to malo. Tam napriklad by bylo lepsi to teleso co ma 4 linearni trubice a nebo rovnou silna fluorescent lampa 125W+ tzn patice E40 a dobrym stinidlem. Naopak treba 150W HPS neboli sodik, je na 60X60cm dostacujici. S Hammer stinidlem a svetelnym vykonem kolem 17tisic lumenu je to na pohodu. Akorat to uz trochu topi.
Jedna vec ktera pri testovani vyplynula je, ze muzes pestovat i pod teplymi barvami, tj sodikem klidne od seminka po plody.
Kdyz je zima, kytka se nevytahuje. Testoval jsem pres zimu grow box venku, takze chlazeni jsem neresil. V boxu bylo 12-20°C a bez problemu.
Naopak jsem musel pridavat dalsi svetlo aby teplota nesla pod tech 12°C. Ono kdyz je venku -10°C pres noc a kolem 10°C pres den, tak to neni sranda vychytat. Ale to je na tom to nejzabavnejsi.
Dale jsem testoval reflektory LED, resp mcoby v nich, od 6250K po full spectrum(udajne) a deep blue. Nejlepsi paradoxne obycejny Daisy 30-50W reflektor se studenou bilou tusim 6200-6500K. To v pripade, kdyz mas problem uchladit cokoliv jineho.
Dalsi vec je prilisne sucho, ale o tom az nekdy priste