Pro srovnání po 5-ti dnech. Celkem rozdíl
Před
Po
Zrzek 2016
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zrzek 2016
Tuším, že semínka máš z mého plodu z Žop, tak asi nic nového v tom nenajduZrzek píše:Pošlu ti vzorek jestli chceš, skoro si myslím, že jsme nejedli to saméOMO píše:Nevím, je to hnusné jak prdel Ta červená se dá.Zrzek píše: Dneska jsem jednu slupnul a jak jsem na jaře chtěl, že by to mohla alternativa k Bishopu, který se mi loni nepovedl, tak musím říct že svůj účel plní. Pálí tak, že se dá bez problémů a v pohodě pozřít a hlavně chuťově je úplně top co jsem měl, společně s Cherry Chocolate. Příští rok ji dám určitě znovu, semínka mám ještě z loňska. Velké a milé překvápko.
Já nevím co vám na tom nechutná
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Zrzek 2016
Tušíš správně. Tak to teda nechápu, já jsem z ní nadšen. Poku nic z obrázku (víše) nechceš, jdu s tím do bazaru.
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Zrzek 2016
Tak Sriracha je po 14-ti dnech kvašení, přepasírovaná a hotová. Ocet jsem už nedával, protože kyselost nějakou měla, jen jsem přidal cukr a hotovo. Pověry o tom, že se o třetinu sníží pal se u mě nepotvrdily. Doporučuji všem vyzkoušet, luxusní záležitost.
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zrzek 2016
Včera jsem ji mixoval, tak teď jen čekat. Měl si ji otevřenou nebo s kvasnou zátkou ? Dávals nějaký startér (syrovátku nebo kvasnice) ?Zrzek píše:Tak Sriracha je po 14-ti dnech kvašení, přepasírovaná a hotová. Ocet jsem už nedával, protože kyselost nějakou měla, jen jsem přidal cukr a hotovo. Pověry o tom, že se o třetinu sníží pal se u mě nepotvrdily. Doporučuji všem vyzkoušet, luxusní záležitost.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Zrzek 2016
Jenom jsem rozmixoval papriky, česnek, dal trochu cukru, trochu soli překryl papírovým ubrouskem, zatáhl gumičkou a nechal na tmavém místě v pokojové teplotě. Deně jsem promýchala a čekal. Přesně podle receptu Nuselské kuchty. Žádný startér jsem nedával.
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Zrzek 2016
Dneska zpracovány poslední zbytky úrody. Žluté Cherry rajčátka a Squash Jamaica Yelow:
Žluté cherry rajčátka
Jamaiky žluté
1 větší mrkev
Jako koření čerstvý rozmarýn, mletý Badián, sůl, pepř.
Nechat podusit, rozmixovat a na dochucení, cukr, balsamiko ocet a na barvu trochu Kari. A aby trochu zatopila pod kotlem, tak 2 maličké (1cm velké) Žvýkačky (7Pod Bubblegum). Tak uvidíme
A dle vzoru Erbena s pojmenováním jsem ji pojmenoval po barvě a použité paprice : Jamaican Sun
Žluté cherry rajčátka
Jamaiky žluté
1 větší mrkev
Jako koření čerstvý rozmarýn, mletý Badián, sůl, pepř.
Nechat podusit, rozmixovat a na dochucení, cukr, balsamiko ocet a na barvu trochu Kari. A aby trochu zatopila pod kotlem, tak 2 maličké (1cm velké) Žvýkačky (7Pod Bubblegum). Tak uvidíme
A dle vzoru Erbena s pojmenováním jsem ji pojmenoval po barvě a použité paprice : Jamaican Sun
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti