Erben 61 - 2016
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 61 - 2016
Ahoj , je to samozřejmě jiná omáčka. Jiný bylo i složení sladkých paprik, neměl jsem ty rudý kapie, je tam i menší podíl rajčat a ovocný podíl zastoupený jablky, dvěma limetkami a jedním červeným grepem je rozhodně znát. Grep i limetky jsem oloupal a vařit do pekelného kotle jsem dal kromě dužiny i kousek kůry z obojího. A ještě jeden rozdíl, v této ,,ovocné´´je ještě karotka a kousek skořice, není tam naopak česnek. Pal je tak zhruba na stejné úrovni, složení chilli taky, určitě největší grády oběma omáčkám dávají plody Dorset Nagy, taky jí tam rozhodně cítím, takovou tu zvláštní jakoby kořeněnou vůni a typickou chuť.Já tyhle šmakulády vařím, čistě bez receptů, když se mě za dva dny zeptáte, kolik čeho jsem tam dal, budu muset přemýšlet. To se týká i normálního vaření a zvláště koření.Taková profesinální deformace.Někdy to sedne dokonale, někdy méně, ale většinou tam nic netrčí, to dělá zkušenost. Ale improvizace a fantazie, zkoušení třeba i netradičních surovin a kombinací, to je to o čem je úspěch kuchaře a znal jsem pár lidiček jiných profesí ,kteří mají tento dar a vaří božsky. Rozhodně mám velký rezervy, protože neznám chuť spousty druhů chilli. Nechroustám milionovky a po pravdě i když ochutnám něco co má víc SHU než třeba Habanero moje sice vytříbený
leč nesežehnutý chuťový pohárky dokonale vypnou nervový receptory bolesti,
takže chuť popsat jako frajeři z videí nedokážu.Leda za půl hodiny doznívající chutě či pachutě. V těchhle věcech se myslím trochu na druhou kolej staví vůně, je pro mě dost podstatná. No to jsem zas trochu jinde a pro dnešek už mám docela vykecáno....... a to mě ještě čeká noční a Bůhví co mě ještě nakopne a inšpiruje.V každým případě dnes ochutnám omáčku ještě studenou.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 61 - 2016
V posledních příspěvcích jsem se věnoval výrobečkům. Papričky navzdory počasí pomalu ale jistě přece jen zrají a mám radost z každé vybarvené papriky.Nebudu popisovat co všechno provádím, jako že je přesunuju za sluncem a rovnou sem nasunu pár fotek vybarvujících se krásek.
Cascabely

Carolína která je nejpíš víc Moruga

Zvláštně se barví i OMOvy Herkulesy

Konečně kvete i MiniBonnet-bonchi-budoucí snad......

Pecky jedou Anaheimy

ještě jednou Anaheim

Ve vrátnici taky pokroky, největší radost mi dělá Chupetinho-indoor, taky v mini nádobě a když to vyjde zkusím na bonchi.....

Pekelně zrají a barví se hodny chameleona Black Scorpion Tongue

sem tam mi na tom parapetu nějakou papričku někdo švihne.....dva případy zaznamenány


No a dnes utrhnu první Mrkvičku, aby mi jí zas někdo nevyfoukl a zítra ji zobnu k studenej večeři, bych byl zdravej jak řípa a viděl jak rys

Tak zdravím a ať se vám to pěkně vybarvuje.

Cascabely
Carolína která je nejpíš víc Moruga
Zvláštně se barví i OMOvy Herkulesy
Konečně kvete i MiniBonnet-bonchi-budoucí snad......
Pecky jedou Anaheimy
ještě jednou Anaheim
Ve vrátnici taky pokroky, největší radost mi dělá Chupetinho-indoor, taky v mini nádobě a když to vyjde zkusím na bonchi.....
Pekelně zrají a barví se hodny chameleona Black Scorpion Tongue
sem tam mi na tom parapetu nějakou papričku někdo švihne.....dva případy zaznamenány
No a dnes utrhnu první Mrkvičku, aby mi jí zas někdo nevyfoukl a zítra ji zobnu k studenej večeři, bych byl zdravej jak řípa a viděl jak rys
Tak zdravím a ať se vám to pěkně vybarvuje.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Erben 61 - 2016
máš to pekné vidno že tým žiješ na tvoje sa nechytám ale bol si zvedavý a hľadal si tak ti tu niečo postnem prípadne to potom zmaž.koncom júna som priniesol habanero orange z hornbachu lebo sa mi zapáčilo tým že má skoro odspodu dva rovnocenné kmene.bolo dosť zakrpatené rátal som s tým že možno z neho nič nebude ale chytilo sa trochu vyrástlo trochu sa rozrástlo kmene sú silné a robí mi veľkú radosť aj keď som ho kupoval s ľútosťou že ho bude škoda.a takto mi ten pôvodne hobit či trpaslík teraz plodí


- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 61 - 2016
Pěkný Hábko i ta rostlina vedle, že by Korál? Taky mám jedno z Hornbachu, uvidím jaký bude, plodů má spoustu, zatím se barví tak ,že může být klidně Red i Orange může to být řada dalších odrůd.Ty papriky který prodává Hornbach vůbec nejsou k zahození řekl bych že poměr cena kvalita je velice dobrá.Blbý je že nespecifikujou odrůdy u většiny paprik.Tak ať se Ti daří, vyprdni se na extrakty, to je jen blbý šílenství, který možná zapadá do trendu -čím víc tím líp.....milióóóóny SHU, ale o tom to pěstování a ani myslím konzumace není. Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Erben 61 - 2016
to vedľa je filius blue len si stále drží fialovú a nechce ščervenieť.ale už páli v rámci jeho možností 
ten extrakt som nemyslel kvôli miliónom ale napr tak že mi stačí dve tri kvapky do polievky okrem ďalších iných pokrmov.chilli mám najradšej aj tak čerstvé
ten extrakt som nemyslel kvôli miliónom ale napr tak že mi stačí dve tri kvapky do polievky okrem ďalších iných pokrmov.chilli mám najradšej aj tak čerstvé
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 61 - 2016
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- wlasta1
- Stálý člen
- Příspěvky: 579
- Registrován: 07 led 2015 05:35
- Reputace: 266
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Erben 61 - 2016
Ty papričky trhák jistě nějaký odborník, ale dost neodborně 
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 61 - 2016
Zrajeme......No a závěrem, konečně plodí Scotch Bonnety....snad dozrají, když tak to veranda nebo vrátnice jistí....
.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti

