Ahoj , je to samozřejmě jiná omáčka. Jiný bylo i složení sladkých paprik, neměl jsem ty rudý kapie, je tam i menší podíl rajčat a ovocný podíl zastoupený jablky, dvěma limetkami a jedním červeným grepem je rozhodně znát. Grep i limetky jsem oloupal a vařit do pekelného kotle jsem dal kromě dužiny i kousek kůry z obojího. A ještě jeden rozdíl, v této ,,ovocné´´je ještě karotka a kousek skořice, není tam naopak česnek. Pal je tak zhruba na stejné úrovni, složení chilli taky, určitě největší grády oběma omáčkám dávají plody Dorset Nagy, taky jí tam rozhodně cítím, takovou tu zvláštní jakoby kořeněnou vůni a typickou chuť.Já tyhle šmakulády vařím, čistě bez receptů, když se mě za dva dny zeptáte, kolik čeho jsem tam dal, budu muset přemýšlet. To se týká i normálního vaření a zvláště koření.Taková profesinální deformace.Někdy to sedne dokonale, někdy méně, ale většinou tam nic netrčí, to dělá zkušenost. Ale improvizace a fantazie, zkoušení třeba i netradičních surovin a kombinací, to je to o čem je úspěch kuchaře a znal jsem pár lidiček jiných profesí ,kteří mají tento dar a vaří božsky. Rozhodně mám velký rezervy, protože neznám chuť spousty druhů chilli. Nechroustám milionovky a po pravdě i když ochutnám něco co má víc SHU než třeba Habanero moje sice vytříbený

leč nesežehnutý chuťový pohárky dokonale vypnou nervový receptory bolesti,

takže chuť popsat jako frajeři z videí nedokážu.Leda za půl hodiny doznívající chutě či pachutě. V těchhle věcech se myslím trochu na druhou kolej staví vůně, je pro mě dost podstatná. No to jsem zas trochu jinde a pro dnešek už mám docela vykecáno....... a to mě ještě čeká noční a Bůhví co mě ještě nakopne a inšpiruje.V každým případě dnes ochutnám omáčku ještě studenou.