Takže ako prvé musím napísať, že k stávajúcim odrodám som na tržnici ešte dokúpil dva exempláre priesad Red Peter Penis Pepper. Boli za vynikajúcu cenu 0,50 Eur/kus. No nekúpte to!

Tu sú červení Peťovia Penisovia v čiernych kontajneroch. V hnedom kvetináči je červené Cayenne z vlastných semien z 2012 roku. Vyklíčili mi 3 rastlinky, ale prežila to iba táto jediná a preto som ju nedal na záhradu k ostatným červeným Cayenne z novo kúpených semien z Lidlu. Doprial som jej sólo nádobu. Zaslúži si ju, keďže má toľko chuti k životu.
Od posledného updatu mi velikú radosť spravili Scotch Bonnety z plodu z vaničky z Lidlu. Vtedy som písal, že sú miniatúrne, že nerastú a že sú na umretie. Krátko na to som ich presťahoval z obývačkového okna k sebe do izby, kde mám asi o tri stupne teplejšie a oni začali rásť ako besné! To by jeden neveril, čo dokážu 3 stupne navyše.

Na tejto dvojfotke vidieť vývoj. Na prvej foto sú Scotch Bonnety pred mesiacom ako vyzerali po takmer 3 mesačnom "raste" od vysiatia 22.2.2016. Na druhej fotke je vidieť ako vyrástli po nasadení raketového rastu za jediný mesiac! Už som sa prakticky vzdal nádeje, že by mohol Scotch Bonnet priniesť tento rok plody, ale keď bude aj naďalej takto pekne rásť a nechám ho dnu za oknom tak myslím, že je opäť v hre a že by som sa predsa mohol nejakého plodíku dočkať aj tento rok.
No a teraz konečne hlavný záhon paprík. Prvé dva riadky mám už pod netkanou textíliou a igelitom. Viem, že bez igelitu by to bolo lepšie, ale je nutný proti trhaniu textílie mačkami. Navyše som to celé nejako zle vymeral a posledné 15-te papričky v radoch sú už bez netkanej textílie, ktorá má na dĺžku len 2x1,5m, t.j. 3 metre. No nevadí. Posledné papriky v riadkoch budem musieť prekryť niečím iným. Dnes som vyplel ďalšie tri riadky, ale akurát som to stihol vyfotiť a začalo pršať, tak som ďalšiu textíliu a igelit už nestihol dať. No a je tam ešte časť záhonu, ktorú treba vyplieť, takže na pár nasledujúcich dní mám o "zábavu" postarané. Papričky sú vysadené už viac ako dva týždne a myslím, že už prekonali fázu zakoreňovania a že začnú konečne poriadne rásť.
A na záver dnešného príspevku sa rozlúčim a zároveň pochválim prvým plodíkom. Je to moja najrannejšia odroda Korál. Ostatné odrody o plodoch ešte ani nesnívajú. Len mi príde divné, že na Korál to má nejaký moc špicatý plod. Semená sú originál od Nohelgarden, takže by to nemal byť žiadny mutant. Možno sa časom ešte zagulatí. Nechám sa prekvapiť.