Tak...
Stěrače stírají...
ostřikovače stříkají...
a papričky papričkují...
Dnes slávim prvú, tohtoročnú, dozretú papričku vypestovanú zo semena. Je to Korál. To sa dalo čakať. Je to asi najrannejšia odroda zo všetkých ktoré mám. Plodík sa začal tvoriť niekedy okolo 10.6., takže mu dozretie trvalo len 46 dní. Hneď po fotení som ho zblajzol. Bol tvrdý ako kameň, ale to nie je paprika na priamy konzum, ale na zaváranie, takže v pohode. Chuť bola vynikajúca papriková a pálivosť by zhruba súhlasila s tým, čo píšu na webe, teda cca 30 000-40 000 SHU. Už sa teším až ich dozrie viacej a budem ich môcť zakonzervovať.
Toto je Volante F1. Tiež už plodíky dozrievajú. Tu je to ale tak trochu podvod, pretože túto odrodu som kúpil v HOBBI už s plodmi a nevypestoval som ju zo semena.
Kápia Radmila F1. Všetky plody rastú nejako podozrivo na šikmo a smerujú špičkami na jedno miesto. Asi mi ukazujú kde je zakopaný poklad.
Baranie rohy Beros mi robia veľkú radosť. Sú pekne úrodné a už čoskoro sa budú zavárať. Až tie prvé, najstaršie trochu očervenejú tak valím na to! Chcem aby to vo fľaške krásne hralo farbami.
Červené Cayenne vyzerá tiež na slušnú úrodičku.
Žlté Cayenne. Stovky plodov, ktoré sa blbo fotia, pretože ich medzi listami moc nevidno.
Serenade z plodu z vaničky z Lidlu. Toto je jej "jalapeňovitá" varieta.
Ako som už minule písal, že Serenade sa mi geneticky "rozbila", tak tu je jej dlhá, špicatá varieta. Táto varieta Serenade má tú výhodu, že vyzerá byť rannejšia a úrodnejšia než tá "jalapeňovitá" na fotke vyššie.
A na záver majsterka v "ťažkej váhe", paprika Ožarowska.