Chilli sezóna 2016 - JurassicChilli
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
Re: Chilli sezóna 2016 - JurassicChilli
Chlape, nemáš to najhoršie, chinensky to je ozaj bieda ale tie staršie annuumky sú v pohode, len keď ich budeš sadiť von, daj pod ne čiernu agrotextíliu a sušený hnoj, a uvidíš že bude dobrá úroda. 

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Tak ja som s annuumkami celkom spokojný. Korál už ide kvitnúť. Už som papriky pestoval x - krát, ale nikdy sa mi doteraz nepodarilo vysádzať von sadenice s kvetnými pukmi. To samé u paradajok. Keď som ich dnes pozeral, tak som aj u nich zbadal, že už idú kvitnúť. Ak bude dobrý rok, tak bude úroda o nejaké dva týždne skôr. Chinensky som si chcel len vyskúšať, takže to beriem ako pokus. Na budúci rok sa na ne asi vyprdnem, alebo ich zasadím už v decembri. Proste chladný dom s tým nič momentálne nenarobím.franco píše:Chlape, nemáš to najhoršie, chinensky to je ozaj bieda ale tie staršie annuumky sú v pohode, len keď ich budeš sadiť von, daj pod ne čiernu agrotextíliu a sušený hnoj, a uvidíš že bude dobrá úroda.

Netkaná textília bude, to som už písal a na nej igelit proti trhaniu a škrabaniu mačkami. Hnojív mám nachystaných habadej. Granulované kravské, konské, jihočeské s guánom, sypké organo-minerálne Tomato Plant Food z Lidlu, živé slepičince od sliepok, tekuté Hoštice Rajče a paprika a Kristalon zdravé rajče a paprika.

- franco
- Stálý člen
Možno budúci rok by si mohol vyrobiť nejaký growbox na chinensky. Keď tam dáš biovital neonky budeš mat aj svetlo aj teplo. Chinensky-sadenice pestujem v dome bez priameho slnečného svetla asBiovital žiarivkami, a darí sa im veľmi dobre, annuumky už mám v skleníku, tie skôr sadené už nahadzujú plody, tie z druhej etapy sú také, ako máš ty. Ale to doženú za dobrých podmienok. 

- JurassicChilli
- Stálý člen
Ja by som ich rozsadil aj redšie, ale už teraz ich mám plný balkón a hrozne sa teším až pôjdu von, pretože sa tam nedá hnúť. A nie len balkón. Časť z nich už musím cez deň vykladať aj na plechovú striešku nad vchod do domu. A tak veľa ich mám preto, lebo mi je ich jednak ľúto zahodiť, keď už raz vyklíčili a narástli a jednak kvôli studenému domu sa vyvíjajú pomalšie a teda musím oneskorený vývoj vykompenzovať väčším množstvom rastlín, pretože mi budú plodiť kratšie ako tým, ktorí majú doma teplo a papričkám prisvecovali a majú ich viac vyvinuté.Tea Racer píše:Máš to na husto jako pažitkuTak snad to bude dobré
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
To já dobře znám, to dilemo kam s nimi 

- franco
- Stálý člen
Preto som si požičal od syna 10árovú záhradu kde je 150m2 fóliovník.Tea Racer píše:To já dobře znám, to dilemo kam s nimi

- JurassicChilli
- Stálý člen
No to mám za to, že minulý rok som pestoval z chilli len asi zo 10 kusov Acapulco Purple, čo je malinká okraska v truhlíkoch.Tea Racer píše:To já dobře znám, to dilemo kam s nimi

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Zrovna koukám na TV a říkají, že bude nejteplejší léto za posledních 40 let, takže pokud budeš mít dost vody na zalejvání ,pujdou papriky-jakékoliv jak blbý. Všechno doženou, možná bude až takový léto , že bude problém s padáním květů jako měli mnozí vloni.A ten mutant Acapulca se sladkou Španělkou může bejt hodně zajímavý.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´