Plzeň cca 15,50 .....Ve chvíli když jsem se rozhodl, že z tohohle mraku pršet bude a uklidit chilli do bezpečí padají první kápry a zvonění na kus plechu opodál vůbec nevypadá na kapky deště. V prvních minutách spadlo pár krupek a pak už jen hustý přívalový déšť, který v tuto chvíli ustává a já za 13 minut odcházím na noční. Report z vrátniceod které jsem se celých 5 dní odpočíval podám později ve svém vlákně, očekávám progres, některé kytky tam minulý víkend nasazovaly na květ.
Dnes ráno cca 3:15 v Mostě bouřka s ostrou sprškou. Díky větru jsem měl balkon v zákrytu, jinak bych rostlinky schoval.. Po dvou minutkách už pršelo jen jemně. V dáli se spustilo jednomu autu alarm a ráno jsem měl na autě pár ulámaných větviček ze stromu (průměr max. 5mm).
".....A tak jako při kousnutí do Nagy, jsem při prvních pokusech o pěst chilli zažíval blaženost, jakési uspokojení, které žádná jiná činnost nepřináší. Záhy na to mne chytla ona závislost, která neustále stoupá, tak jako pal Nagy....." Sezóna 2019, 2018, 2017, 2016
u nás po víkendu cajk, pěkně zalito... ale pod rebarborou a libečkem sucho ale víkend jak na "dýze", v sobotu sem jel do hluku a chytl nás tak hustý čákanec, že ani stěrače to nedávaly
U nás se přehnaly kroupy a blesková povodeň. Papriky mají půlku listů, druhá půlka je roztrhaná. Odhadem se vracím tak o měsíc zpět v pěstování
Tohle byla hustá zelená koule přezimovaného habanera. Pravděpodobně odejdou i plody, protože jsou naťukané od krup.