Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 08 kvě 2016 20:59

Soaker píše:aletym malym by to vonku aspon cez den len prospelo
Prospělo by jim slunce. Ale ta terasa není krytá, fouká tam vítr, prší tam. Mám strach je tam dát úplně malé. Radši bych je nechal ještě povyrůst.

Nejsem se přes den doma. Když se zvedne vítr, tak ty větší to rozdýchají. Navíc dávám doprostřed jednu menší dočasnou podporu, ke které ty rostliny kurtuju. do drátěného kroužku.

Ty malé ale nijak neupevním a mám o ně strach :-)

Nebo myslíš, že to mám risknout? Když tak nad tím přemýšlím, tak asi budu dva dny doma (chytil jsem nějakého vira.. Bolest v krku, hlava..), tak bych je mohl dát ven a pohlídat.

Ale radši do stínu ne?

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4793

Příspěvekod Pedro » 08 kvě 2016 21:02

Tak na tvou finální fotku terasy jsem se těšil... jen mi tam chybí tvůj bílý démon :tiphat:

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Soaker » 08 kvě 2016 21:25

no ja som dosadzal cayenne a otuzoval som od dvoch pravych listkov, akurat som dal spejli, lebo bolo v dubnu fakt veterno a v pohode, ked to das este do zavetria vacsich chranencov ... ale je to na tebe.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 08 kvě 2016 21:29

Pedro píše:Tak na tvou finální fotku terasy jsem se těšil... jen mi tam chybí tvůj bílý démon :tiphat:
Když jsem fotil, tak mi bílý démon chrněl v košíku pod nohama. Doopravdy jsem si říkal, že ji košík posunu do záběru.. Ale pak jsem to nechal být. Bude ještě hodně fotek, bílá je na sluníčku na terase ráda a určitě se někdy do záběru dostane.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 08 kvě 2016 21:29

Soaker píše:no ja som dosadzal cayenne a otuzoval som od dvoch pravych listkov, akurat som dal spejli, lebo bolo v dubnu fakt veterno a v pohode, ked to das este do zavetria vacsich chranencov ... ale je to na tebe.
Zkusím to... díky za radu.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 17 kvě 2016 12:03

Tak jsem dneska překontroloval holky. Nižší teploty přečkaly bez problémů. Ani si toho nevšimly. Popravdě jsme na teploměru neviděl méně než 6 stupňů, i když možná v nějakou hodně nekřesťanskou hodinu to mohlo být o trošku méně. A to mám to venkovní teplotní čidlo u paprik připíchnuté k budíku v ložnici, který mi čas + vnitřní a venkovní teplotu svítí na strop. Když se v noci vzbudím, tak hned vidím, jestli holkám není zima :-)

Vypadají dobře, na všech jsou nové lístky, relativně hodně se začínají zahušťovat. Dělí se i samotné staré listy a stávají se z nich nové větve. Na některých kytkách to probíhá hodně, na jiných méně. Ale zahušťují se všechny.

Část z nich, počasí nepočasí, nasazuje na plody. Myslel jsem, že všechny květy shodí.. Ale ne. Něco si začaly nechávat a tak na třetině z nich mám malé plody. Není jich moc, tak to nebudu hrotit a nechám ji je.

V sobotu, nebo v neděli, se pochlubím nějakou tou fotkou.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 17 kvě 2016 12:08

Kendy píše:A to mám to venkovní teplotní čidlo u paprik připíchnuté k budíku v ložnici, který mi čas + vnitřní a venkovní teplotu svítí na strop. Když se v noci vzbudím, tak hned vidím, jestli holkám není zima :-)
Tak tomu říkám srdcař :respect:

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 17 kvě 2016 16:45

Krásný to máš, já mám JALAPENA i JALAHOTY taky pekně velké. Ale nemá to na RAMIRO. Kdo ji má? Silné kmeny, velikost jak JALAHOT v létě při sklizni, paráda, nikdy jsem takhle neviděl něco růst, silné a vysoké asi metr, úžasná rostlina, ale jak již tu někdo psal, podmínky na balkóně nebo zahradě asi nebudou OK, ve srovnání co sem dovážej :-)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“