Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
lobo
Stálý člen
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod lobo » 01 kvě 2016 15:47

No to možná že budou stagnovat delší dobu i těch 14 dní se nemusí vůbec hnout, je dobré po přesazení do zálivky dát kořenový stimulátor ten je na přesazování jako dělanej a nebo aspon lignohumát.
A jinak gratulace kytky máš fakt výstavní :thumbup:

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 01 kvě 2016 15:53

Jo.. Máš pravdu. Mohou stagnovat i déle než týden. A je docela možné, že některé z nich i budou. Ale od příštího víkendu má být pěkné počasí. Teplo, hodně sluníčka. Snad toho holky využijí a budou se trošku snažit.

Děkuji za pochvalu. Vážím si toho.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 02 kvě 2016 18:01

Zajímavá zkušenost..

Měl jsem skoro všechny rostliny pod umělým osvětlením s naprostým minimem přirozeného světla. Po přesazení do většího a přemístění na parapet jsem u spousty rostlinek zaznamenal popálení sluníčkem. Zajímavá věc, do té doby jsme netušil, že k popálení přes okno může dojít.

Nicméně kvůli tomu nepíšu.

Měl jsem ještě dvě rostliny přezimované, kterým jsem samozřejmě nesvítil a byly celou dobu za oknem na parapetu. Ty popálené nebyly. Myslel jsem si, že když loni byly už venku a sluníčko zažily, tak už se popálit nemůžou. Ale když jsem teď dal holky ven, včetně té přezimované, tak jediná, kterou sluníčko venku popálilo, byla ta přezimovaná. Přišla o hezkých pár listů.

Takže i přezimované je potřeba na sluníčko zvykat. Je to vlastně logické. Ani nevím, proč jsem byl přesvědčený o tom, že se popálit nemohou.

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 02 kvě 2016 19:55

Kendy píše:Takže i přezimované je potřeba na sluníčko zvykat. Je to vlastně logické. Ani nevím, proč jsem byl přesvědčený o tom, že se popálit nemohou.
Paradox je, že aj zvyknuté rastliny na slnko si po prenesení dnu zase po nejakom čase musia znovu na slnko zvykať. Písal som to tu včera. Papriky som mal už zvyknuté na slnko. Zvykal som ich od konca marca. Lenže keď prišlo minulý týždeň to chladné počasie, tak som ich mal celé dni dnu a nedával som ich na balkón. Takto som ich mal dnu asi týždeň a v piatok som ich v dobrej viere, že už sú zvyknuté na slnko dal von a poriadne mi ich popálilo. Najviac si to odniesli červené Cayenne a dnes som zbadal, že trochu sú chytené aj baranie rohy BEROS a zo dve rastliny Serenade. Taktiež mierne to šmrnclo aj Scotch Bonnety. Tie sú ale také maličké, že sa obávam, že to nerozdýchajú.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 02 kvě 2016 20:07

nojono.. Já je dal ven už v sobotu. Navíc jsem ten tvůj post přehlédl.

Chybama se člověk učí.

Ale škody nejsou velké. Popálená je jenom jedna přezimovaná. Ta roste pěkně. spousta listů. Dva jsem rovnou utrhl, další 2-3 jsou taky dost poškozené, ale nechám je tam. Kytka je shodí sama, až je nebude potřebovat.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 08 kvě 2016 17:10

Fotky z terasy.

Prvních šest šlo ven 1.5. Další šestka 4.5. a poslední čtyři 7.5.

Doma mi už zůstaly jenom dvě jala. Někdy v březnu mi kočka jedno jala okousala. Chvíli jsem doufal, že se ještě sebere, ale nesebrala (ta kytka, kočka to přežila). Tak jsem na začátku dubna vysel další dvě. Bez pařníku, bez svícení (přece jenom už byl duben). Rovnou do litrového květináče a na parapet. V půlce dubna obě vyklíčily a pěkně rostou. Zrovna jim dorůstá druhé patro pravých lístků a nasazují na třetí. Jsou ještě malé. Ven půjdou tak za dva, spíše však tři týdny.

Obrázek
Obrázek

Myslím, že koncem května se pěkně rozrostou a zahustí. Ty první přesazené už se pomalu začínají rozjíždět.

VrteP
Stálý člen
Reputace: 462

Příspěvekod VrteP » 08 kvě 2016 18:00

Moc hezká terasa. :respect:
Budu sledovat.

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7