Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Pedro
Stálý člen
Reputace: 4793
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Pedro » 27 dub 2016 21:37

Dík za odpověď, jiná rozdíl na těch fotkách je jako prase. Hezky ti to jede.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 27 dub 2016 21:56

Děkuji.

Vasjis
Stálý člen
Reputace: 490

Příspěvekod Vasjis » 27 dub 2016 22:05

Kendy píše:No nevím. Zatím roste velmi dobře. Podle toho, co je na semínka-chilli v popisu a na fotkách by to měla být velmi plodná odrůda. Dám vědět za 3-4 měsíce :-)
hodně upadávaly květy

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 30 dub 2016 20:12

Tak prvních 6 statečných je venku na terase. Ve finálních nádobách a na už na pořád.

Obrázek

Fotil jsem až večer, takže fotka nic moc.

Použil jsem loňský substrát uložený v uzavřených igelitových pytlích. Skladovaný byl venku a i když letos moc nemrzlo, tak alespoň několikrát promrznout stihl.

Přidal jsem k němu granulovaný koňský hnůj a čerstvý substrát s perlitem. Prostudoval jsem dávkování koňského hnoje. Dávkování je na váhu, tak jsem odměřil první dávku do litrového květináče a další už dával podle objemu.

Zhruba na 10-12 litrů starého substrátu jsem dával cca 0,75 litru granulovaného koňského hnoje. Většinu přímo do substrátu a asi zhruba čtvrtinu jsem přidával až nahoru do květináče. Přidával jsem substrát až zhruba 5 cm pod okraj, posypal granulátem a zakryl poslední vrstvou substrátu.

Do starého substrátu s granulátem jsem pro jistotu přidával cca 1/3 - 1/4 nového předhnojeného substrátu od forestiny pro rajčata a papriky. Do něho samozřejmě příslušné množství perlitu. Taky tak zhruba 1/4, možná o trošku méně.

Předpověď počasí vypadá dobře. Krom středy, kdy se má ochladit. Uvidíme. Buď je ve středu schovám, nebo to nebude tak hrozné a zůstanou venku. Koncem příštího týdne půjde ven další dávka. Krom pár nejmenších, vysetých až začátkem dubna, půjde ven už nejspíš všechno.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 01 kvě 2016 11:32

:thumbup: parááda... silný rostlinky...!

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 01 kvě 2016 12:19

Měl jsi je vidět dnes po ránu.

šok z přesazení plus šok z nezvyklých nočních teplot. Vypadaly hrozně. Listy úplně položené a zplihlé.

Zajímavá věc. Šok z přesazení jsem už zažil. Nastal velmi rychle po přesazení. Během hodiny, dvou. Tady to tak nebylo. Ta fotka nahoře je udělaná 4-5 hodin po přesazení a jsou v pořádku. Až ráno vypadaly hrozně.

Určitě se k tomu přidal i šok z nočních teplot.

Když jsem je po ránu viděl, tak jsem i začal pochybovat, jestli jsem něco neudělal špatně. Přidával jsem granulovaný koňský hnůj. Přemýšlel jsem, jestli jsem špatně nepochopil dávkování a nepálím je hnojivem.

Ale teď (24 hodin po přesazení) to vypadá, že se už lepší. 4/6 vypadají normálně. Další jedna se už pomalu vzpamatovává a ta poslední se snad taky dá dohromady. Když je jich většina ok, tak to přehnojením není a předpokládám, že jde jenom o dočasnou záležitost. Uvidíme večer a zítra. Ale myslím, že budou v pořádku všechny.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 01 kvě 2016 13:36

Včera jsem také jednu přesadil do většího a taky ted vypadá bídně ale to se srovná, mrkni do mojeho vlákna :tiphat:

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 01 kvě 2016 15:42

lobo píše:Včera jsem také jednu přesadil do většího a taky ted vypadá bídně ale to se srovná, mrkni do mojeho vlákna :tiphat:
Už jsou v pořádku všechny ;-)

Díval jsem se na to tvoje TSM. To ty moje to odskákaly hůř. Minimálně dvě z nich. Listy z nich opravdu jenom visely. Zůstaly jenom stonky a okolo nich smutně plandaly listy jak mokrý papír.

Ale už jsou dobré.

Teď se nic moc nebude dít. Tedy krom toho, že příští týden většina z ostatních půjde taky do finálních nádob a pak ven.

Ale minimálně týden moc neporostou. Respektivě doufám, že jim porostou kořeny aby využily potenciál většího prostoru. Ale nějaký větší růst do výšky i šířky u těch včera přesazených čekám až později.

Stejně se musím pochlubit. Když to srovnám s minulým rokem, tak mám letos kytky ve stejnou dobu skoro dvojnásobně velké a to jsem začal s výsevem o 14 dní později než loni. Asi jsem se za ten rok stihl něco naučit :-)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“