Substrát
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9616
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Substrát
Já používám levný substrat z Bauhausu, universální 75 l za 98 Kč, tím to ale nekončí...obhohatím o kokosové vlákno aby to drželo vlhkost a omezilo přemokření i vyshnutí. Obohatím sušeným kravým hnojem, až rostliny povyrostou tak slepičincem. Mám z toho top supstrát zo supertop cenu
Hlavne vím, co tam je, neverim tomu co tam napíší.

Dobrá, děkuji. Odpoledne si zajedu pro substrát od forestiny a ještě je přesadím... 

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Tea Racer píše:Já používám levný substrat z Bauhausu, universální 75 l za 98 Kč, tím to ale nekončí...obhohatím o kokosové vlákno aby to drželo vlhkost a omezilo přemokření i vyshnutí. Obohatím sušeným kravým hnojem, až rostliny povyrostou tak slepičincem. Mám z toho top supstrát zo supertop cenuHlavne vím, co tam je, neverim tomu co tam napíší.
Ahoj, kde kupuješ to kokosové vlákno, někde už jsem tady viděl odkaz, ale nemůžu to najít, pamatuju si jen že tam bylo několik cenově velmi odlišných nabídek. Snad i nějaké lisované kostky, za dobře cenově.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Kokosové vlákno já kupují v kostkách ve zverimexu.Erben61 píše:Tea Racer píše:Já používám levný substrat z Bauhausu, universální 75 l za 98 Kč, tím to ale nekončí...obhohatím o kokosové vlákno aby to drželo vlhkost a omezilo přemokření i vyshnutí. Obohatím sušeným kravým hnojem, až rostliny povyrostou tak slepičincem. Mám z toho top supstrát zo supertop cenuHlavne vím, co tam je, neverim tomu co tam napíší.
Ahoj, kde kupuješ to kokosové vlákno, někde už jsem tady viděl odkaz, ale nemůžu to najít, pamatuju si jen že tam bylo několik cenově velmi odlišných nabídek. Snad i nějaké lisované kostky, za dobře cenově.![]()
![]()
![]()
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Kokosové vlákno lisované v kockách - Lignocel dostať bežne v potrebách pre záhradkárov, ale dá sa zadarmo celkom dobre nahradiť hrabankou z ihličnatého lesa. 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9616
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy jsem koupil na aukru obrovskou kostku (40x20x25 cca) a to mam na dost dlouho, je dulezite aby to vlakno bylo delsí, vlastaté. V super hyper maji také, ale je to drobené...
Hrabnka je super, ale človek si domu nataha vetsinou havet a mám zkusenost že vlákno je lepsí.
Hrabnka je super, ale človek si domu nataha vetsinou havet a mám zkusenost že vlákno je lepsí.