Aby som zbytočne nevytváral novú tému, šupnem to sem.
V tomto príspevku by som sa chcel pochváliť so svojím pálivým arzenálom "zbraní hromadného ničenia".
Zadný rad z ľava do prava:
-
Tomato Juice - Paradajková šťava s chilli papričkami. Vynikajúca len tak od smädu, alebo do varenia namiesto paradajkového pretlaku. Ideálna na prípravu drinku "Bloody Mary".
-
Sweet Chilli omáčka ázijského typu. Chuťovo dobrá omáčka ktorá má malú "vadu" že vôbec nepáli hoci na obale píšu, že výrobok je pálivý.
-
Salsa z Jalapeňo papričiek. Zatiaľ zatvorená, takže neviem ako chutí. Ešte nebola príležitosť ju použiť na nejaké jedlo. Ale až si najbližšie spravím hranolky, tak túto salsu určite koštnem.
-
Sriraja Panich - Dobrá omáčka s výraznou chilli-cesnakovou chuťou.
-
Sriracha sauce - Vynikajúca omáčka do varenia.
-
Chilli Beans - Fazule Red Kidney v chilli omáčke. Zatiaľ neviem ako chutia. Šetrím si ich do Chilli con Carne.
-
Chilli con Carne v konzerve. Nechávam si ho na horšie časy, keď sa mi nebude chcieť variť Chilli con Carne z čerstvých surovín.
-
Olivy s paprikovou pastou. Síce nepália, ale vďaka paprikovej náplni si zaslúžia byť na tejto paprikovej fotke.
-
Baby Peperoni. Lahodné mini chilli papričky zavárané v sladkokyslom náleve. Tieto červené sú ešte zavreté, ale mal som také isté žlté a tie boli vynikajúce a tak dúfam, že tieto červené budú tak isto chutné.
-
Jalapeňos. Rezy zelených Jalapeňo papričiek v sladkokyslom náleve. Neskutočná lahôdka na chlebe s Lučinou.
Predný rad z ľava do prava:
-
Piri-Piri omáčka. Obzvlášť vhodná na varenie.
-
ABC Extra pálivá omáčka. Môj najnovší prírastok do zbierky omáčok. Vynikajúca hlavne na pizzu. Zo všetkých produktov na fotografii asi najpálivejšia. Podľa chuti odhadujem, že na výrobu boli použité zrejme aj papričky rodu chinense, čo u týchto obyčajných, supermarketových omáčok nie je až tak úplne bežné.
-
Tabasco. Tento zázrak pána McIlhennyho nemôže predsa chýbať vo výbave žiadneho chillimaniaka.
Marocké kápie sú sladké a použité len na dekoráciu a dotvorenie paprikového zátišia.
Pozorujem na sebe, že pomaly ale isto začínajú byť tieto výrobky na mňa svojou pálivosťou slabé a chcelo by to proste prejsť na vyšší level. Na Morugu si ešte netrúfam, ale keďže som nedávno zjedol Scotch Bonnet a prežil som to, tak ostatné habanera by som už myslím tiež zvládol.
