O tom žádnálobo píše:Neni nad to si uvařit svoje vraždy dle chuti a libosti
Chilli dobroty :D
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Chilli dobroty :D
Po skutočne dlhom čase som sa rozhodol , opäť sem prispieť s nejakou tou recenziou. Jedná sa o extraktovú omáčku Da Bomb Ground Zero , napriek tomu , že ju mám doma už od minulého roka , nejako s nej neubúda. Jedným z dôvodov bude samozrejme aj to , že táto omáčka nie je ani z ďaleka jediným pálivým produktom v domácnosti
No a tým druhým je, jej neuveriteľá pálivosť
Takže , ako som už spomínal túto omáčku som si zaobstaral minulý rok , na internete za cca. 12eur , čiže okolo 320kč. Objem fľaštičky je dosť netypický - 118ml , keď som ju objednával zdalo sa mi to za tú cenu dosť málo ,no keď som ju ochutnal pochopil som...
Na fľaštičke je údaj s hodnotou 321.900 SHU , o čom teda dosť pochybujem, od habanera má v pálivosti na míle ďaleko.Prvá ochutnávka ,neprebiehala typicky ako u ostatných omáčkach.Kým predchádzajúce omáčky som si dal samostatne na lyžičku , pri tejto mi niečo hovorilo , aby som to nerobil
D tak som si dal k nej aspoň nejaké zemiakové lupienky (množstvo omáčky bolo len minimálne) . Čo spôsobilo moju mylnú domnienku , že to nie je až také hrozné. Tak som sa samozrejme odhodlal , na ochutnávku samostatnej omáčky , čo som po chvíli oľutoval
Výbornú sviežu chuť ananásu (ktorú som cítil asi tak 3 sekundy
) , ihneď vystriedala obrovská pálivosť (s paradajkovým podtónom) , no čo bolo pre mňa oveľa horšie , boli intenzívne cca. 20minútové kŕče v bruchu. Od vtedy som túto hlúposť urobil ešte asi 2-3 krát
no teraz ju konzumujem radšej už len ako dochucovadlo ( do polievky , na ryžu,...) . Za tú cenu sa určite oplatí , keďže vďaka jej pálivosti vydrží naozaj dlho, po chuťovej stránke je tiež relatívne dobrá

Ahojte , tak zase po dlhej dobe pridávam ďalšiu recenziu omáčky , z mojej zbierky. Tento krát je to opäť (rovnako ako predchádzajúca recenzovaná Da bomb...) extraktová omáčka , no povedal by som ,že pálivosťou o dosť slabšia (z 10 stupňov cca. o 2-3) ako Da bomb ground zero. Rozhodol som sa ,že ju objednám , po tom čo som si na internete prečítal na CaJohnsa a jeho omáčky pozitíve ohlasy. Po kratšom prezeraní a skúmaní zloženia omáčok po internete som si zvolil omáčku Vicious Viper . Zloženie : ocot, Habanero papričky (pravdepodobne haba red), chilli extrakt, paradajky, horčica, papája, guava, ananás, banán, voda, cukor, šťava z exotického ovocia, guava džús. Vybral som si ju práve kvôli jej zloženiu (exotické ovocie), v čom ma tak trošku sklamala , lebo chuť ovocia je tam pre mňa dosť nevýrazná , to ale neznamená , že mi omáčka nechutí. Konzistencia je redšia , s malými kúskami (pravdepodobne z habanera , alebo paradajok) . Pri použití väčšieho množstva omáčky do jedla , pociťujem niekedy zvieranie v hrdle , spôsobené prítomnosťou extraktu . Aróma dosť výrazná , kyslastá. Použite , rovnako ako zvyčaje , pridávam ju do polievok, na pizzu ,....tiež vhodná na zvýšenie pálivosti kečupu a pod. Tak a nakoniec niečo o jej vzhľade , myslím , že etiketa sa im celkom podarila , vyzerá dobre, veď posúďte sami. Z recenzovanej omáčky už toho vo fľaštičke veľa nezostalo , takže sa pomaly obzerám po ďalšej
zaujali ma napr. Cajohn`s Frosbite , Cajohn`s Killer chipotle , ale aj El chupacabra , takisto od Cajohn`s. Ak s nimi mal už niekto z vás tú česť , poprosím vás o názory , poprípade tipy na nejaké iné omáčky...

Díky za recenze na omáčky, já tyhle extraktovky moc nemusim, měl jsem tu čest v práci od kolegy ochutnat Magnum357 a musim říct že to byl odpor. Pálivost teda pekelná což bylo fajn ale ta hořká a kyselá chuť, škoda peněz. Ale dát si to třeba z hecu jako chalenge s partou někde při pivku tak zase určitě dobrá zábava 

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Tak som dnes ráno urobil Lidlu zase celkom slušnú tržbu.
Majú zrovna mexický týždeň, tak som si bol nakúpiť "palivo" aby som vydržal do úrody vlastných papričiek.
Nakúpil som Jalapeňo rezy a Baby feferónky žlté aj červené. Všetko v sladko-kyslom náleve. Ďalej pálivú Jalapeňo salsu, Taco omáčku, Chilli con Carne, Chilli fazule, Fajita polotovar, tortily a hlavne famózne "Extremely Hot" Inferno chipsy. Tie sú fakt celkom slušne ostré. Netrénovaného jedinca dokážu pekne potrápiť. Dokonca aj ja, čo už mám s pálivými vecami nejaké skúsenosti sa musím pri ich konzumácii vždy po pár kúskoch trochu "predýchať" a počkať až pálivosť ustúpi. Ale sú vynikajúce. Mohli by ich zaradiť do stáleho sortimentu a nie ich mať len cez mexický týždeň.
Z mrazeného sortimentu som ešte kúpil na kameni pečenú Jalapeňo pizzu, Chilli con Carne pizzu, Jalapeňo Poppers a Mexicanos obaľované kuracie kúsky s pálivo-sladkou chilli omáčkou.
A mali aj okrasky v kvetináči, ale žiaľ nemali odrodu Salsa len samé Acapulco Purple a tých mám doma nasadených dosť, takže kvetináčové okrasky som nekúpil.

Nakúpil som Jalapeňo rezy a Baby feferónky žlté aj červené. Všetko v sladko-kyslom náleve. Ďalej pálivú Jalapeňo salsu, Taco omáčku, Chilli con Carne, Chilli fazule, Fajita polotovar, tortily a hlavne famózne "Extremely Hot" Inferno chipsy. Tie sú fakt celkom slušne ostré. Netrénovaného jedinca dokážu pekne potrápiť. Dokonca aj ja, čo už mám s pálivými vecami nejaké skúsenosti sa musím pri ich konzumácii vždy po pár kúskoch trochu "predýchať" a počkať až pálivosť ustúpi. Ale sú vynikajúce. Mohli by ich zaradiť do stáleho sortimentu a nie ich mať len cez mexický týždeň.
Z mrazeného sortimentu som ešte kúpil na kameni pečenú Jalapeňo pizzu, Chilli con Carne pizzu, Jalapeňo Poppers a Mexicanos obaľované kuracie kúsky s pálivo-sladkou chilli omáčkou.
A mali aj okrasky v kvetináči, ale žiaľ nemali odrodu Salsa len samé Acapulco Purple a tých mám doma nasadených dosť, takže kvetináčové okrasky som nekúpil.
Jakožto někdo kdo neuznává chilli produkty ze supermarketů musí muznat že El Tequito má jako jedno z mála ne li jako jediné opravdu poživatelné chilli produkty. Kde není jenom tuna soli a octa. Takže vvěřím že si pochutnáš
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Já na to koukal a chystám se tam zítra. Fazole jsou super a občas i to ostatní. Zkusím i ty nakládane jalapenos!
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Niektoré veci si kupujem opakovane vždy keď je mexický týždeň a niektoré budem mať teraz po prvý krát. Napríklad tie pizze, kuracie kúsky a Taco omáčka budú mať u mňa premiéru.Tea Racer píše:Já na to koukal a chystám se tam zítra. Fazole jsou super a občas i to ostatní. Zkusím i ty nakládane jalapenos!
Z tých vecí, ktoré si kupujem pravidelne mi chutia tie Jalapeňo rezy a Baby feferónky. Moc dobrá záležitosť ku chlebu s niečím. To vieš, že tak dobré ako doma zavarené to nie je, ale na super-hypermarketovú produkciu je to nadpriemer. Ak si niekedy kupuješ zavárané rohy, tak toto je chuťovo podobné, len s tým rozdielom, že to príjemne páli.

Normálne som začal slintať ako Pavlovov pes. Že som si ja blbec nekúpil aj nejakú lučinu a chlieb. Hneď by som zblajzol polovicu fľašky tých rezov.