V jinym vlakne tu jeden clovek psal, ze se ptal primo v Lidlu a tam jim rekli, ze tu acapulco purple nebo salsu yellow.
identifikace-odrud-chilli/topic1903.html
Bullets 2016
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
Re: Bullets 2016
Koukal jsem že to jsou příspěvky z roku 2012 já jsem dneska psal na Lidl Řešili jsme loňskou produkci co dávali do obchodů 

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
JurassicChilli píše:Nemá tá rastlinka z Lidlu náhodou fialové plody ktoré dozrievajú do červena? Ak áno, tak to je odroda Acapulco Purple. Tiež ju mám a obľúbil som si ju. Nezaberie moc miesta a na tak malé potvorky má aj slušnú pálivosť. Navyše je aj pekne dekoračná takže na parapetoch urobí tú istú službu ako muškáty.Bullets píše:Ahoj,
jako úplný začátečník jsem v roce 2014 dostal svojí první rostlinku z Lidlu.
Ahoj tvrdíš že tyhle holky z Lidlu nebo Penny jsou Acapulco purple???????.....já je mám už pár let za Salsy

Jsou to vděčný a nenáročný rostlinky......vždycky je vysadím a čekám jakou barvu dají
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
-
- Stálý člen
V Lidlu byly 2 druhy buď šly z fialové rovnou do červené nebo procházely přes žlutou do červené 

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Erben61 papričky na tvojich fotkách nie sú Acapulco purple. Acapulco purple má dlhšie a štíhlejšie plody a nafialovelé listy (hlavne žilky na listoch). Plody dozrievajú priamo z fialovej farby do červenej. Tvoje rastlinky majú čisto zelené listy, mohutnejšie a zavalitejšie plody. A máš tam aj zelené a žlté plody, čo je u Acapulca purple vylúčené. Podľa plodov to vyzerá na Salsu Yellow-Red.
Podarilo sa mi nájsť v archíve fotky Acapulca purple fotené pred tromi rokmi, tesne po tom ako som ich kúpil a doniesol domov. Z rastliny je patrné, že je to iná odroda ako tá tvoja.

Podarilo sa mi nájsť v archíve fotky Acapulca purple fotené pred tromi rokmi, tesne po tom ako som ich kúpil a doniesol domov. Z rastliny je patrné, že je to iná odroda ako tá tvoja.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Jasný rozdíl, zvláště v listech i když jak vidíš ty Salsy na spodním snímku....záleží na podmínkách umějí taky jít ze zelené přes fialovou do žluté nebo červené.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
-
- Stálý člen
Našel jsem jednu fotku z loňska kde jsou rostlinky Acapulka. Konkrétně první je Multicolour čerstvě donešený z obchodu a za ním Purple ze semínek 

- satana
- Stálý člen
- Reputace: 90
Tady jsou druhy co v Lidlu mohli prodávat http://www.greenex.com/flowering-plants ... um-annuum/