Exkluzivní nálev na chilli
- Colostomizer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 1084
 - Registrován: 01 bře 2014 14:45
 - Reputace: 169
 - Obrázky: 0
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Můžou za to obě odrůdy, ale v mé produkci je aromatičtější Sugar Rush ...
			
									
									
						- Praha
 - Moderátor
 - Příspěvky: 499
 - Registrován: 05 srp 2015 10:50
 - Reputace: 1039
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Mladá Boleslav
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
2,5 hrnku cukru je vcelku nepřesný. Mě by zajímala spíš gramáž, protože není hrnek jako hrnek.
			
									
									
						- Colostomizer
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 1084
 - Registrován: 01 bře 2014 14:45
 - Reputace: 169
 - Obrázky: 0
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Je 
 Prostě si to budeš muset osladit přesně tak, jak Ti to bude chutnat  
			
									
									
						Re: Exkluzivní nálev na chilli
Přesně tak je potřeba zapojit vlastní hlavu a při každém receptu vzít v potaz vlastní chutě. 100lidi je 100chuti. Osobně se nikdy nedrzim striktně receptů, beru je jen  jako vodítko.
			
									
									
						- Praha
 - Moderátor
 - Příspěvky: 499
 - Registrován: 05 srp 2015 10:50
 - Reputace: 1039
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Mladá Boleslav
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
V každom případku letos vyzkouším. Jo a ten pepř předpokládám celý, že?
			
									
									
						- 
				ondo
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 161
 - Registrován: 03 úno 2015 08:30
 - Reputace: 220
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: Považská Bystrica
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
Caute:) hladal som nejaky fajn recept na zavarane  baranie rohy, bol by tento vhodny? konkretne sa jedna o odrodu Sigareta de bergamo a zaroven som sa chcel spytat ci ich mozem obrat este zelene? Kazda ma asi 20cm a uz sa pomaly asi aj zacnu vyfarbovat ale chcem to obrat co najskor aby sa este stihli dalsie urodit, prikladam foto a dakujem:)

			
									
									
						Re: Exkluzivní nálev na chilli
Pravděpodobně už jsou v technické zralosti a sklízet se už dají. Prostě je ochutnej a uvidíš
Můžeš je sklidit a nechat je pár dní (týden-10 dní) někde v teple a plody ještě dojdou.
Co se týče nálevu, tak je to stejné, Ochutnej. 100 lidí, 100 chutí.
Já jsem si oblíbil tenhle
- voda 2,1 litru
- ocet 0,5 litru
- 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
- 80 g soli
- 2 ks bobkových listů
- 5 ks hřebíčků
- 5 ks celého pepře
- 5 ks nového koření
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-rec ... -papricky/
Silně doporučuji to co je v návodu. Nesterilizovat varem, ale jenom zalít vařícím nálevem, zavíčkovat a obrátit víčkem dolů. Maximálně v mikrovlnce prohřát sklenice, které se napoprvé nechytily.
Je to opravdu vynikající. Nálev je kořeněný a papriky zůstanou křupavé. Opravdu skvělé.
			
									
									
						Můžeš je sklidit a nechat je pár dní (týden-10 dní) někde v teple a plody ještě dojdou.
Co se týče nálevu, tak je to stejné, Ochutnej. 100 lidí, 100 chutí.
Já jsem si oblíbil tenhle
- voda 2,1 litru
- ocet 0,5 litru
- 200 - 250 g cukru (třtinového nebo řepného)
- 80 g soli
- 2 ks bobkových listů
- 5 ks hřebíčků
- 5 ks celého pepře
- 5 ks nového koření
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-rec ... -papricky/
Silně doporučuji to co je v návodu. Nesterilizovat varem, ale jenom zalít vařícím nálevem, zavíčkovat a obrátit víčkem dolů. Maximálně v mikrovlnce prohřát sklenice, které se napoprvé nechytily.
Je to opravdu vynikající. Nálev je kořeněný a papriky zůstanou křupavé. Opravdu skvělé.
- oskar69
 - Stálý člen
 - Příspěvky: 760
 - Registrován: 05 srp 2014 14:35
 - Reputace: 809
 - Obrázky: 0
 - Bydliště: uherskohraďišťsko
 
Re: Exkluzivní nálev na chilli
jakmile mi něco dozraje a nestihnu to sežrat, tak tenhle prubnuKendy píše: Já jsem si oblíbil tenhle
Silně doporučuji to co je v návodu. Nesterilizovat varem, ale jenom zalít vařícím nálevem, zavíčkovat a obrátit víčkem dolů. Maximálně v mikrovlnce prohřát sklenice, které se napoprvé nechytily.
Je to opravdu vynikající. Nálev je kořeněný a papriky zůstanou křupavé. Opravdu skvělé.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů

		