Holu: Sezóna 2015
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Holu: Sezóna 2015
Je super že se ti tak rozjely... krása.... já bych květy nevyštípával...rostliny si poradí. Ten Bishop jde do barvy správně...tak to má být 

http://www.foto-tapety.cz
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Moc hezké! Bude pěkná úroda
Jo, a květy fakt nevyštípávej. Připravíš se tak o potenciální úrodu. Pokud to rostlina nezvládne, vyštípne si květy sama, jak říká chilli-max ...

Jo, a květy fakt nevyštípávej. Připravíš se tak o potenciální úrodu. Pokud to rostlina nezvládne, vyštípne si květy sama, jak říká chilli-max ...
Díky za radu a slova chvály chlapi.
Tak je tedy nechám být a uvidíme, co z toho bude.
Mám ještě otázku, myslíte si, že se dají konzumovat a zavařovat plody RoF v technické zralosti jako třeba jalapena?

Ja osobně třeba loni při poslední sklizni mel spoustu zelených Jolokii, který palili asi jako habanero ale chutove bila cítit ta nezralost i tak mi to bylo lito vyhodit, přece jen bylo jich fakt hromada. Tak jsem je naložil a zavarail a bylo to bomba, ten nálev totiž vykompenzoval tu nezralou chuť a palili jak blázen. Byli toho tri velký sklenice. Prolozil jsem to ještě Habanerem Maya Red. Takže ja říkám zavarovat lze vsechno.Jinak třeba Kozí roh zavaruju jedine zelený.

A máš někde recepis na ten nálev? 

2l vodyHolu píše:A máš někde recepis na ten nálev?
0.5l ocet
80g sůl
200g cukr
Hrebicek, pepř, nove koření
Nechat projit varem a horky to nalevat do sklenic, zavickovat, otočit dnem vzhůru a po vychladnuti skladovat v temnu