Dávám další update ...dnes bude více fotek. Papriky se začínají rozjíždět a snad nějaké doženou zpoždění a udělají nějaké plody

. Jen doufám že je nebrzdí škůdci. Nějak mi začali žloutnout melouny a tak jsem se dnes podíval pořádně a zjistil jsem že mám na zahrádce invazi třásněnek

....aby taky ne, tohle suché a teplé počasí jim mrchám svědčí. Možná k tomu tam jsou i svilušky..ale u těch si ještě nejsem jistý. Třásněnky drtí melouny (a to jsem si myslel že už je to plíseň) , našel jsem je na lilkách ve foliáku i venku na fazolích atd....prostě papriky jsou obklopeny nájezdníky ...do toho se začínaly znovu na paprikách objevovat mšice a na pastináku už celé kolonie mšic.... tak jsem dnes namíchal extra silnou dávku mospilanu a prošel jsem se s rozpršovačem mezi záhony. Pokud to nezabere Mospilan budu muset šáhnout po Vertimecu.
Moruga Brown ...konečně začínají narůstat a nahazují květy a plody
7pod Primo ..krásně se rozjely a nahazují mraky poupat
Atomic Starfish.... keřovatí se jako Baccatum
Vpravo sladké, vlevo vesměs megapálivky ... zde to frčí jedna radost ..... pro focení megapálivek bylo špatné světlo...někdy příště
okraska u vstupu

Pyramid chilli
obalená zeleninová sladká paprika
Banana sweet jsou velmi výnosné
Large Red Cherry
Panambi ...mám krásné 2 velké rostliny a nahazují mraky plodů ...díky LOBO za semínka
Aji Brazilian Pumpkin
Bishop Crown..těším se na jejich výbornou chuť

a decentní pal
Cayenský pepř...obsypaný plody a stále kvete
Monster naga
Capsicum praetermissum ---mám 2 rostliny a dělají pěkně rozvětvené stromečky s korunou a mraky květů
Tak a ted přicházejí na řadu rocota

Na to jak po vysazení ven, shodily listy, tak ted vypadají obstojně a určitě se nějakých plodů dočkám. Co jsem zjistil, tak rostliny které dostávají dávku slunce ráno i večer, jsou menší celkem ve velkém kvetou. Rosltiny které jsem měl ve stínu živého plotu a slunce na ně téměř nešlo, tak jsou krásně veliké s velkými listy, ale zatím nekvetou ... dnes jsem je přemístil, aby měli také dávku sluníčka.

hledej rocoto
a na závěr hádanka ...co to je za rostlinu