Tady v Praze jen vichr, ale ustal, asi se nám to z větší části vyhlo. Papriky jsem nechal na parapetu, ať se zocelí. Naši však z Vysočiny hlásili krupobití, u paprik v květináčích prý solidně bílo, tak doufám, že nedošlo ke ztrátám na životech...MartinS píše:Tak pred cca 2 hodkami se u nas prehnala poradna bourka. Vichr jako prase. Dal jsem radsi kvetinace domu a vratim je na balkon az zitra
Martinuv balkon 2015 - druha sezona
Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona
U nas to fakt hodne foukalo ze jsem mel strach o stonky, mavalo to s nima dost prave. Uplny poryvy vetru.
Jakmile vidím, že se žene bouřka, tak je taky raději už uklízím do zákrytu, aby nebyly v tom nejhorším. Zrovna teď v sobotu se tady u nás v Praze (Vršovicích) prohnalo malé krupobití - naštěstí jsem stihnul všechno uklidit.
U nás v Jihlavě jen pršelo, tak snad nejsou holky moc přelitý,protože včera jako každou sobotu dostali zálivku s hnojivem. Uklidit jsem je nemohl protože jsem moknul na rybách...
takový krupobití asi žádná sranda co, ale furt lepší jak stádo divokých prasat 

Dotaz, pokud bych chtel nechat nejakou kytku pod sirym nebem, mam nejak upravit horejsek kvetinace? Napadlo me to prekryt nejakou nepropustnou folii cernou aby nebyla zalivka vetsi nez chci. Ma s timto nekdo zkusenost? Bojim se aby pod folii nebyla plisen. To ze bych dal vetsi misku dospodu a mozna vetsi vrstvu keramzitu na dno je jasny. Spis aby nevadilo prolejvani od deste. Chci takto vystrcit jedno Habanero a jednu TSM na test.
Spíš než o vodu jim půjde o průvan a vítr celkově. Ale zvyknou si jen to nebude taková ouroda.
Překrýt fólií znamená téměř žádné vypařování, což plíseň způsobit může a hlavně to nedýchá.
Já to takhle mám proti dešti, aby mi necákala hlína na po balkóně, ale jak tam trošku nateklo, zůstalo tam bláto a raději jsem to dal zase pryč
.
.
.
Suma sumárum, tak často neprší, aby se to zase nevypařilo, kytky si zvyknou, bereme to moc dramaticky s tím mokrým substrátem atd....
Překrýt fólií znamená téměř žádné vypařování, což plíseň způsobit může a hlavně to nedýchá.
Já to takhle mám proti dešti, aby mi necákala hlína na po balkóně, ale jak tam trošku nateklo, zůstalo tam bláto a raději jsem to dal zase pryč

.
.
.
Suma sumárum, tak často neprší, aby se to zase nevypařilo, kytky si zvyknou, bereme to moc dramaticky s tím mokrým substrátem atd....
Tak jsem predevcirem presadil posledni dorostence z 1,5L do 5,8L mno ale koukal jsem se na svou vetsi TSM a te by bodl upgrade take.
Co jsem se dival tak je u ni neskutecne Smutnic, dal jsem do kvetinace i cely lepovy stitek a jeste jich tam mraky je.
Mam v planu jeste nakoupit substrat a TSM dat do vetsiho. Ted jak s tema Smutnicema...asi zase pak zasypu piskem protoze u ostatnich je sem tam muska, ale u TSM jich je fakt moc. Takze jeste treba zalejt Mospilanem? Resp zalejt Mospilanem ted, pak presadit, dosypat novy substrat a pak zasypat piskem? Nebo jine poradi?
Pripadne presadit, zasypat a pak se uvidi jestli prolejt necim nebo ne?
Nebo se zatim vykaslat na Mospilan a postrikat substrat Rock Effectem?
Co jsem se dival tak je u ni neskutecne Smutnic, dal jsem do kvetinace i cely lepovy stitek a jeste jich tam mraky je.
Mam v planu jeste nakoupit substrat a TSM dat do vetsiho. Ted jak s tema Smutnicema...asi zase pak zasypu piskem protoze u ostatnich je sem tam muska, ale u TSM jich je fakt moc. Takze jeste treba zalejt Mospilanem? Resp zalejt Mospilanem ted, pak presadit, dosypat novy substrat a pak zasypat piskem? Nebo jine poradi?
Pripadne presadit, zasypat a pak se uvidi jestli prolejt necim nebo ne?
Nebo se zatim vykaslat na Mospilan a postrikat substrat Rock Effectem?
Já smutnice neřeším. Vadí ti nějak? Oni velké kytce neublíží....Příroda si poradí.
Ale jetli máš potřebu je zničit.
http://www.matonoha.cz/masozrave-rostli ... a-smutnice" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale jetli máš potřebu je zničit.
http://www.matonoha.cz/masozrave-rostli ... a-smutnice" onclick="window.open(this.href);return false;