Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Naše chilli papričky v roce 2015
seeker
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Příspěvekod seeker » 14 čer 2015 23:17

MartinS píše:Tak pred cca 2 hodkami se u nas prehnala poradna bourka. Vichr jako prase. Dal jsem radsi kvetinace domu a vratim je na balkon az zitra :-)
Tady v Praze jen vichr, ale ustal, asi se nám to z větší části vyhlo. Papriky jsem nechal na parapetu, ať se zocelí. Naši však z Vysočiny hlásili krupobití, u paprik v květináčích prý solidně bílo, tak doufám, že nedošlo ke ztrátám na životech...

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 14 čer 2015 23:23

U nas to fakt hodne foukalo ze jsem mel strach o stonky, mavalo to s nima dost prave. Uplny poryvy vetru.

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 14 čer 2015 23:37

Jakmile vidím, že se žene bouřka, tak je taky raději už uklízím do zákrytu, aby nebyly v tom nejhorším. Zrovna teď v sobotu se tady u nás v Praze (Vršovicích) prohnalo malé krupobití - naštěstí jsem stihnul všechno uklidit.

Still
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Still » 15 čer 2015 00:55

U nás v Jihlavě jen pršelo, tak snad nejsou holky moc přelitý,protože včera jako každou sobotu dostali zálivku s hnojivem. Uklidit jsem je nemohl protože jsem moknul na rybách... :D takový krupobití asi žádná sranda co, ale furt lepší jak stádo divokých prasat :D

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 15 čer 2015 16:00

Dotaz, pokud bych chtel nechat nejakou kytku pod sirym nebem, mam nejak upravit horejsek kvetinace? Napadlo me to prekryt nejakou nepropustnou folii cernou aby nebyla zalivka vetsi nez chci. Ma s timto nekdo zkusenost? Bojim se aby pod folii nebyla plisen. To ze bych dal vetsi misku dospodu a mozna vetsi vrstvu keramzitu na dno je jasny. Spis aby nevadilo prolejvani od deste. Chci takto vystrcit jedno Habanero a jednu TSM na test.

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 15 čer 2015 19:47

Spíš než o vodu jim půjde o průvan a vítr celkově. Ale zvyknou si jen to nebude taková ouroda.
Překrýt fólií znamená téměř žádné vypařování, což plíseň způsobit může a hlavně to nedýchá.
Já to takhle mám proti dešti, aby mi necákala hlína na po balkóně, ale jak tam trošku nateklo, zůstalo tam bláto a raději jsem to dal zase pryč :-D
.
.
.
Suma sumárum, tak často neprší, aby se to zase nevypařilo, kytky si zvyknou, bereme to moc dramaticky s tím mokrým substrátem atd....

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 18 čer 2015 13:49

Tak jsem predevcirem presadil posledni dorostence z 1,5L do 5,8L mno ale koukal jsem se na svou vetsi TSM a te by bodl upgrade take.
Co jsem se dival tak je u ni neskutecne Smutnic, dal jsem do kvetinace i cely lepovy stitek a jeste jich tam mraky je.

Mam v planu jeste nakoupit substrat a TSM dat do vetsiho. Ted jak s tema Smutnicema...asi zase pak zasypu piskem protoze u ostatnich je sem tam muska, ale u TSM jich je fakt moc. Takze jeste treba zalejt Mospilanem? Resp zalejt Mospilanem ted, pak presadit, dosypat novy substrat a pak zasypat piskem? Nebo jine poradi?

Pripadne presadit, zasypat a pak se uvidi jestli prolejt necim nebo ne?
Nebo se zatim vykaslat na Mospilan a postrikat substrat Rock Effectem?

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4794

Příspěvekod Pedro » 19 čer 2015 00:38

Já smutnice neřeším. Vadí ti nějak? Oni velké kytce neublíží....Příroda si poradí.
Ale jetli máš potřebu je zničit.
http://www.matonoha.cz/masozrave-rostli ... a-smutnice" onclick="window.open(this.href);return false;

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“