Žloutnutí a nekrózy spodních listů, horní vypadají OK ... V jakém substrátu je máš a jak dlouho? Pokud není předhnojený, možná by stálo za pokus jim trochu přilepšit.
EDIT:
Teď jsem viděl i celkový pohled na všechny rostliny v Tvém vlákně a nevypadá to zas tak tragicky. Ale normální žloutnutí a odpadávání spodních listů to není, tam by nebyly nekrózy.
Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Re: Rocota, ta naše láska ... tipy a triky, jak na ně.
Je to částečně Floria s Mykorhizou - měl by být předhnojený na 6 týdnů, v tom to bylo v 0,5 l kelímcích od jogurtu, zasazeno i jiffou po lístky a pak je to po cca 4 týdnech přesazeno z 0,5 litrových kelímků od jogurtu do 1 l hranatých květináčů do Forestina rajčata - papriky a ten by měl být taky předhnojený.
Takhle to vypadalo při přesazování:

Ale jak tak počítám, ten původní substrát asi už bude fakt vyčerpaný. Zkusím tedy něčím přilepšit. Ale na druhou stranu Habanera jsou stejně dlouho a ty to nedělají.
Takhle to vypadalo při přesazování:
Ale jak tak počítám, ten původní substrát asi už bude fakt vyčerpaný. Zkusím tedy něčím přilepšit. Ale na druhou stranu Habanera jsou stejně dlouho a ty to nedělají.
Přátelé tak mě se zatím Rocotům daří a jedno začalo nasazovat květy...Mám vyštípat nebo radši nechat a doufat že něco bude 

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Těžká rada
Já osobně bych několik štípacích kol udělal, ale od května bych je nechal kvést ...

Ani jsem nečekal jednoznačnou odpověď
Ale tuto rostlinku nechám nakonec kvést a uvidím...Mám dva druhy (cca 7 rostlin) a další co pokvete třeba zkusím štípnout. Pořád jsem ale v obavách o výnos. Nikdo se pořádně nevyjádřil kolik měl plodů v prvním roce pěstování a já si je tu střežím a rozdávám jiné odrůdy. Tak doufám že něco bude. Jinak zatím rostou na stejné úrovni jako Jalapenos a Bishops, jen musím dávat oporu protože se ohýbají.

- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
co se týká opory, tak u mne jsou rocota nejsilnější. Krásné pevné stonky... Pomáhat jsem musel spíš jala a hlavně Aji lemon drop.
Ono také záleží jaké Rocoto
Grande Picanto či jak musí mít oporu, ale jiné, které nevím druh v pohodě a ty právě kvetou
Jalapeno mám bezpodpěrné 

- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Rocoto manzano redripaxxx píše:Ono také záleží jaké RocotoGrande Picanto či jak musí mít oporu, ale jiné, které nevím druh v pohodě a ty právě kvetou
Jalapeno mám bezpodpěrné