Rady a pokyny do začátu

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
knihomollll
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Rady a pokyny do začátu

Příspěvekod knihomollll » 12 bře 2015 13:22

Rychle s nim na svetlo, jinak z nej bude dlouhy vlas a zlomi se ti.

skipp
Nový člen

Příspěvekod skipp » 13 bře 2015 10:53

Mám to na světle furt - dopoledne jsou na přímém slunci (když zrovna týden vkuse nesněží jako teď...) a jinak u topení a to jalapeno uz se mi dotyka vrsku parniku a ted nevim, co s tim teda. Jestli presadit a zbytek nechat jeste dal klicit, nebo co... :/

Zbytek uz taky vylezl, krome dvou kytek - stejna odruda (Prairie fire myslim). Ale jsou zatim malicky.

Tzn. mam tedy zacit odebirat z parniku a dat to zatim treba do kelimku, nez pujdou do kvetinace?

Jeste bych potreboval jednu vec - jaky mam koupit substrat? Mam v planu to dat po čtyřech rostlinkach, do 80cm truhlíku - cik cak. Nějaký konkrétní odkaz/značka? Díval jsem se teď v zahradnictví, tuším že Baumaxx, ale nevědel jsem jaký... :/

Díky za pomoc.

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 13 bře 2015 11:36

Jakmile ukážou děložní lístky tak světlo a teplota 15-21... jak máš tepleji tak se táhnou. Ty meli byt venku z pařníku dávno.

Berry
Stálý člen

Příspěvekod Berry » 13 bře 2015 17:39

skipp píše:
Jeste bych potreboval jednu vec - jaky mam koupit substrat? Mam v planu to dat po čtyřech rostlinkach, do 80cm truhlíku - cik cak. Nějaký konkrétní odkaz/značka? Díval jsem se teď v zahradnictví, tuším že Baumaxx, ale nevědel jsem jaký... :/

Díky za pomoc.
Baumax má tuším to Agro a co tak čtu tak se musím předpéct Kvůli nějakým breberkám.

skipp
Nový člen

Příspěvekod skipp » 26 dub 2015 13:33

Takže, pár postřehů - třeba to někomu, kdo je úplný amatér a laik, jako já, pomůže. Pro úplně základní představu - než jsem zasadil chilli, veškerá moje znalost zeleně začínala u bazalky a končila u muškátu a květináče jsem měl v ruce naposledy, když se naši stěhovali.

Takže:

1. jestli máte doma kočky (čti demoliční četu) tak se na to buď rovnou vyserte a nebo je naučte žrát pšenici/trávu/šántu, jinak je bezpochyby zabijete.
2. izolujte kytky do místnosti zcela bez koček, jinak je můžete pěstovat do nekonečna a stejně budete mít pořád jen sazeničky.
3. nehltejte návody na pěstování čehokoliv moc vážně a spíš to dělejte s citem a selským rozumem - poserete toho rozhodně míň než já.
4. Nelámejte si hlavu s tím, že vám něco roste pomalu, vůbec, nebo moc. To co roste pomalu nějak dopadne a to nejhezčí stejně ožere kočka.

----

Progress od posledního příspěvku ...

Substrát jsem koupil u nás v "hospodáři" - něco s perlitem, paní je tam znalá a když jsem jí řekl na co to chci, hned věděla - 70kč/15L

4 sazeničky jsem úspešně zalil tak, že zplesnivěly a chcíply.

Celkový počet sazeniček - asi 30ks. Aktuální stav - 18ks rostoucích rostlinek.

4ks sem přelil
2ks vypleněno v noci, při nájezdu demoliční čety ... Tsunami hadra.
6ks nejhezčích sazeniček (Jalapeno NuMex Pinata) ožráno, mezi tím, než jsem si z pokoje došel pro nůž a zpátky...

----

Nový dotaz - na přesazených rostlinkách, se mi asi na 3ks udělala taková zvláštní "krupička" na listech, co to prosím je? Nějaká choroba? Zbytek toto nemá.

https://hostr.co/GrDFfepVILuK" onclick="window.open(this.href);return false;

Díky a hodně zdaru :)

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 26 dub 2015 13:46

Krupička opět a pořád dokola revival až do úplného zbláznění ... choroby-a-skudci-chilli-paprik/bile-tec ... t3818.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lidi, proč si nejdřív fórum nepročtete? ;)

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 05 kvě 2015 13:55

skipp píše: 1. jestli máte doma kočky (čti demoliční četu) tak se na to buď rovnou vyserte a nebo je naučte žrát pšenici/trávu/šántu, jinak je bezpochyby zabijete.
2. izolujte kytky do místnosti zcela bez koček, jinak je můžete pěstovat do nekonečna a stejně budete mít pořád jen sazeničky.

Máme doma taky dvě příšery. Ze začátku jsem utrpěl nějakou škodu.

Chvíli jsme spolu bojovali o místo na slunci pro mé papričky (doslova), ale nakonec jsem svůj boj dovedl do vítězného konce.

Za prvé je potřeba jim dát osení/šantu, nebo něco podobného, co ukojí jeich potřebu zeleného.

A hlavně. Zaminoval jsem všechny květináče plátky citrónu. Kočky obecně nesnáší vůni citrusů. Stačí před nimi rozloupnout pomeranč a budou prchat s naježeným ocasem.

Po zaminování už na květináče ani nesáhly.

I když. Ze začátku jsem ty plátky citrónu po pár dnech měnil. Kočky ale daly pokoj, tak jsem je tam nechal delší dobu. A pak jsem jednu z nich našel jak drze spí na parapetu, hlavu vraženou do květináče a pod uchem vyschlý plátek citrónu.

Asi ty vyschlé kousky moc nefungují :-)

Už je tam ani nedávám. Nějak jsme si spolu dohodli stus quo. Kočky dávájí rostlinkám pokoj, nesnaží se shodit květináče z jejich oblíbeného parapetu na zem (a to jsem jim jedno okno nechal volné), nežerou mi rostlinky. Za to dostanou víc osení a neprudím je citrónama.

vavy.p
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 06 kvě 2015 13:54

Co to máš za likvidátory. ... Mě ti naši dva kráčejí ve skleníku mezi kytkám a jako mezi sklem... a doma to bylo totéž. .. kocouři volne a žádná škoda i když je proháněl pes..

23161

Ted se takhle vyvaluji mezi kytkáma a pěkně v klidu jim uhýbat i nemam strach je tam nechat samotný.

Zpět na „Začátečnický koutek“