Rady a pokyny do začátu
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Rady a pokyny do začátu
Rychle s nim na svetlo, jinak z nej bude dlouhy vlas a zlomi se ti.
Mám to na světle furt - dopoledne jsou na přímém slunci (když zrovna týden vkuse nesněží jako teď...) a jinak u topení a to jalapeno uz se mi dotyka vrsku parniku a ted nevim, co s tim teda. Jestli presadit a zbytek nechat jeste dal klicit, nebo co... :/
Zbytek uz taky vylezl, krome dvou kytek - stejna odruda (Prairie fire myslim). Ale jsou zatim malicky.
Tzn. mam tedy zacit odebirat z parniku a dat to zatim treba do kelimku, nez pujdou do kvetinace?
Jeste bych potreboval jednu vec - jaky mam koupit substrat? Mam v planu to dat po čtyřech rostlinkach, do 80cm truhlíku - cik cak. Nějaký konkrétní odkaz/značka? Díval jsem se teď v zahradnictví, tuším že Baumaxx, ale nevědel jsem jaký... :/
Díky za pomoc.
Zbytek uz taky vylezl, krome dvou kytek - stejna odruda (Prairie fire myslim). Ale jsou zatim malicky.
Tzn. mam tedy zacit odebirat z parniku a dat to zatim treba do kelimku, nez pujdou do kvetinace?
Jeste bych potreboval jednu vec - jaky mam koupit substrat? Mam v planu to dat po čtyřech rostlinkach, do 80cm truhlíku - cik cak. Nějaký konkrétní odkaz/značka? Díval jsem se teď v zahradnictví, tuším že Baumaxx, ale nevědel jsem jaký... :/
Díky za pomoc.
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Jakmile ukážou děložní lístky tak světlo a teplota 15-21... jak máš tepleji tak se táhnou. Ty meli byt venku z pařníku dávno.
Baumax má tuším to Agro a co tak čtu tak se musím předpéct Kvůli nějakým breberkám.skipp píše:
Díky za pomoc.
Takže, pár postřehů - třeba to někomu, kdo je úplný amatér a laik, jako já, pomůže. Pro úplně základní představu - než jsem zasadil chilli, veškerá moje znalost zeleně začínala u bazalky a končila u muškátu a květináče jsem měl v ruce naposledy, když se naši stěhovali.
Takže:
1. jestli máte doma kočky (čti demoliční četu) tak se na to buď rovnou vyserte a nebo je naučte žrát pšenici/trávu/šántu, jinak je bezpochyby zabijete.
2. izolujte kytky do místnosti zcela bez koček, jinak je můžete pěstovat do nekonečna a stejně budete mít pořád jen sazeničky.
3. nehltejte návody na pěstování čehokoliv moc vážně a spíš to dělejte s citem a selským rozumem - poserete toho rozhodně míň než já.
4. Nelámejte si hlavu s tím, že vám něco roste pomalu, vůbec, nebo moc. To co roste pomalu nějak dopadne a to nejhezčí stejně ožere kočka.
----
Progress od posledního příspěvku ...
Substrát jsem koupil u nás v "hospodáři" - něco s perlitem, paní je tam znalá a když jsem jí řekl na co to chci, hned věděla - 70kč/15L
4 sazeničky jsem úspešně zalil tak, že zplesnivěly a chcíply.
Celkový počet sazeniček - asi 30ks. Aktuální stav - 18ks rostoucích rostlinek.
4ks sem přelil
2ks vypleněno v noci, při nájezdu demoliční čety ... Tsunami hadra.
6ks nejhezčích sazeniček (Jalapeno NuMex Pinata) ožráno, mezi tím, než jsem si z pokoje došel pro nůž a zpátky...
----
Nový dotaz - na přesazených rostlinkách, se mi asi na 3ks udělala taková zvláštní "krupička" na listech, co to prosím je? Nějaká choroba? Zbytek toto nemá.
https://hostr.co/GrDFfepVILuK" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky a hodně zdaru
Takže:
1. jestli máte doma kočky (čti demoliční četu) tak se na to buď rovnou vyserte a nebo je naučte žrát pšenici/trávu/šántu, jinak je bezpochyby zabijete.
2. izolujte kytky do místnosti zcela bez koček, jinak je můžete pěstovat do nekonečna a stejně budete mít pořád jen sazeničky.
3. nehltejte návody na pěstování čehokoliv moc vážně a spíš to dělejte s citem a selským rozumem - poserete toho rozhodně míň než já.
4. Nelámejte si hlavu s tím, že vám něco roste pomalu, vůbec, nebo moc. To co roste pomalu nějak dopadne a to nejhezčí stejně ožere kočka.
----
Progress od posledního příspěvku ...
Substrát jsem koupil u nás v "hospodáři" - něco s perlitem, paní je tam znalá a když jsem jí řekl na co to chci, hned věděla - 70kč/15L
4 sazeničky jsem úspešně zalil tak, že zplesnivěly a chcíply.
Celkový počet sazeniček - asi 30ks. Aktuální stav - 18ks rostoucích rostlinek.
4ks sem přelil
2ks vypleněno v noci, při nájezdu demoliční čety ... Tsunami hadra.
6ks nejhezčích sazeniček (Jalapeno NuMex Pinata) ožráno, mezi tím, než jsem si z pokoje došel pro nůž a zpátky...
----
Nový dotaz - na přesazených rostlinkách, se mi asi na 3ks udělala taková zvláštní "krupička" na listech, co to prosím je? Nějaká choroba? Zbytek toto nemá.
https://hostr.co/GrDFfepVILuK" onclick="window.open(this.href);return false;
Díky a hodně zdaru

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Krupička opět a pořád dokola revival až do úplného zbláznění ... choroby-a-skudci-chilli-paprik/bile-tec ... t3818.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lidi, proč si nejdřív fórum nepročtete?
Lidi, proč si nejdřív fórum nepročtete?

skipp píše: 1. jestli máte doma kočky (čti demoliční četu) tak se na to buď rovnou vyserte a nebo je naučte žrát pšenici/trávu/šántu, jinak je bezpochyby zabijete.
Máme doma taky dvě příšery. Ze začátku jsem utrpěl nějakou škodu.
Chvíli jsme spolu bojovali o místo na slunci pro mé papričky (doslova), ale nakonec jsem svůj boj dovedl do vítězného konce.
Za prvé je potřeba jim dát osení/šantu, nebo něco podobného, co ukojí jeich potřebu zeleného.
A hlavně. Zaminoval jsem všechny květináče plátky citrónu. Kočky obecně nesnáší vůni citrusů. Stačí před nimi rozloupnout pomeranč a budou prchat s naježeným ocasem.
Po zaminování už na květináče ani nesáhly.
I když. Ze začátku jsem ty plátky citrónu po pár dnech měnil. Kočky ale daly pokoj, tak jsem je tam nechal delší dobu. A pak jsem jednu z nich našel jak drze spí na parapetu, hlavu vraženou do květináče a pod uchem vyschlý plátek citrónu.
Asi ty vyschlé kousky moc nefungují

Už je tam ani nedávám. Nějak jsme si spolu dohodli stus quo. Kočky dávájí rostlinkám pokoj, nesnaží se shodit květináče z jejich oblíbeného parapetu na zem (a to jsem jim jedno okno nechal volné), nežerou mi rostlinky. Za to dostanou víc osení a neprudím je citrónama.