Tož sice se spožděním ale pokusím se letošek nějak rychle shrnout. 
Letos jsem měl tyto duhy : Bhut Jolokia Orange, Twilight, Zimbabwe bird, Hot Portugal, Habanero Maya Red
Od každého jednu rostlinku, klíčení všech rostlinek kromě Jolokie jsem z nedočkavosti provedl již v listopadu, bez nějakého speciálního vybavení, jediné co jsem měl byli Jiffy a plastové krabičky na jídlo, ze kterých jsem si udělal minipařeníček pro 6 jiffů tak aby se vešlo na trubku od topení kde to krásně hřálo. A klíčivost byla 90%. 
Jolokii jsem doobjednal pozdě a začal klíčit až v půlce Února, což se odrazilo i na pozdním dozrávání plodů. 
I tak jsem ale se sklizní spokojen. Nejmenší výnos dala Hot Portugal, která byla ve foliovníku cca 30 plodů. 
Nejvíce plodů měla Zimbabwe bird cca 250 - 300 plodů. Haba Maya Red cca 80 plodů. Twilight cca 80 plodů a Jolokia cca 90 zralých plodů a 100 - 150 nedozrálých plodů, které jsem zavařil.
Svou úrodu jsem zhruba z ploviny porozával po rodině a po známých, něco jsem povyměnoval s lidimi z fóra díky čemuž jsem ochutnal asi 10 dalších druhů které bych jinak neochutnal, za což jsem strašne rád a všem zúčastněným v téhle výměné akci moc děkuji  

Nadělal jsem litry omáček nejrůznějších chutí z receptů tady z fóra. U rodiny se nejvíce uchytila Mangová a dýňová chilli omáčka. U mě to vyhrál zeleninový ráj z milionovek. Něco jsem zamrazil asi tak na 3 litry omáčky - nevim kdo to bude konzumovat 

D A zavařil jsem tři sklenice okurek a dal tam nezralý Jolokie a zralý Haba maya red a pár Hot Potugalek, již jsem chutnal a ty Jolokie ty teda smaží i když jsou zelený  

Na příští rok jsem měl nejdříve v plánu rozjet milionovky ve větším měřítku ale když vidím kolik toho bylo z jedné Jolokie a v podstatě to konzumuju sám, manželka si občas Jolokie přikousne a já taky tak jednu týdně, tak jsem se rozhodl plány poupravit.  Chci mít nejvíce  Jalapenos, protože letos nebyli žádný a ted toho lituju, chtěl bych tak 10 kytek aspon, pak chci 4 Brutalitky : 7 pot jonah, Dorset Naga, BJO, Jigsaw od každé jednu - max dvě rostliny. Potom tak 5 rostlin kozích rohů a pak tam mám odrůdy jako Malaysian Ngor... Trinidad Congo Red, Habnero Orange atd ... takže samý pohodvý papričky s výbornou chutí. 
Včera jsem se rozhodl že prověřím kvalitu nasbíraných semínek a dal jsem jich nekoli zkusit vyklíčit abych byl v obraze  ..... 
Jinak poprvé zazimuji pár rostlin a tké zkouším jedno Bonchi, zatím se mu daří dobře ....