Přesně...nehrotit a nestresovat. Jinak taky něco začnu kolem vánoc a zbytek na konci ledna...v klidu a pohododě.lobo píše:No já bych řekl, že dobu nakličování bych zvolil podle rodu papričky. Takže Chinensky bych dal hned klíčit 1.ledna symbolicky na novej rokmám minipařeníček home-made na 12 sazenic, takže já už budu začínat někdy před Vánoci abych do konce ledna stihnul otočit všechno co chci pěstovat. Anumky a Fructensky bych dal až na konec až budu chinensky hotový.
Taky mám většin semínek posbíraných tak nerad bych zaspal. Každopádně ještě chci přikoupit semínka Roccota a jinak mám všechno.
S tím přisvěcováním bude trošku problém i u mě, ale nějak si poradím, koupím si tu úsporku co sem dával odkaz DR.Pedr a děj se vůle boží.
Letos jsem žádný přísvit neměl a je fakt, že se mi po vyklíčení rostlinky vytáhli asi do 8 - 10 cm ale podepřel jsem je špejlema a když už měli i pravé lístky tak jsem to hned přesadil do malého květináčku ale dal jsem je hluboko tak abych hlínou zasypal co nejvíc ten vytáhlej stonek a bylo po problému. Ono to ve finále má pozitivní efekt, protože z stonku se zsčnou vytvářet celkem rychle nový kořeny a stonek je potom i mohutnější. Uvidíme ale rozhodně do toho nebudu vrážet tisíce. Grow box je sice super věc a zářivkové osvětlení taky ale jde to i bez toho, sice hůř ale jde to, stačí být trpělivý a hlavně nestresovat
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti