Je to parazit, není to parazit???
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 249
- Registrován: 19 čer 2014 16:40
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
Když já rozdíl v chuti a vůni nepoznám.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 249
- Registrován: 19 čer 2014 16:40
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
Tento víkend chystám sklizeň první várky (asi 1/3). Papričky rozmixuju včetně semínek (část semínek dám usušit na příští rok), přidám sůl a česnek jako antioxidanty. trochu octa. oleje a cukru a šup s tím do lednice. Nebude žádná tepelná úprava, abych nezničil kapsaicin, vitamin C a další zdravé ingredience.
Re: Je to parazit, není to parazit???
Budes tak hodny a pisnes mi pomer ingredienci?Scoville heat unit píše:Tento víkend chystám sklizeň první várky (asi 1/3). Papričky rozmixuju včetně semínek (část semínek dám usušit na příští rok), přidám sůl a česnek jako antioxidanty. trochu octa. oleje a cukru a šup s tím do lednice. Nebude žádná tepelná úprava, abych nezničil kapsaicin, vitamin C a další zdravé ingredience.
Tohle me docela zajima
Jak dlouho to pak v lednicce vydrzi? Pocitam ze ocet a sul je dostatecny konzervant ze treba ctvrt az pul roku neni problem.
Mixujes rovnou i s octem soli a cesnekem atd nebo to pridas az pak?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 249
- Registrován: 19 čer 2014 16:40
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
Bohužel to dávám vše od oka. Snad Ti to alespoň trochu pomůže.
Nejdřív papriky rozříznu napůl, abych se přesvědčil, že nejsou něčím napadené. Pak je rozmixuju tyčovým mixerem i se semínky. Přidám sůl jako konzervant / antioxidant. Výsledný produkt může být dost slaný, protože jej používám jako přísadu do asijských jídel, omáček, polévek i pomazánek. Při jejich přípravě je třeba pamatovat na to, že tam ještě sůl bude dodána ve směsi s chilli. Přidám rozetřený česnek podle chuti, trochu oleje, ocet a cukr, aby výsledek nebyl moc kyselý. A dám to do lednice. Půl roku to v lednici vydrží. Je nutné při servírování používat zcela čisté příbory, aby se produkt neinfikoval slinami či jídlem.
Nejdřív papriky rozříznu napůl, abych se přesvědčil, že nejsou něčím napadené. Pak je rozmixuju tyčovým mixerem i se semínky. Přidám sůl jako konzervant / antioxidant. Výsledný produkt může být dost slaný, protože jej používám jako přísadu do asijských jídel, omáček, polévek i pomazánek. Při jejich přípravě je třeba pamatovat na to, že tam ještě sůl bude dodána ve směsi s chilli. Přidám rozetřený česnek podle chuti, trochu oleje, ocet a cukr, aby výsledek nebyl moc kyselý. A dám to do lednice. Půl roku to v lednici vydrží. Je nutné při servírování používat zcela čisté příbory, aby se produkt neinfikoval slinami či jídlem.
Re: Je to parazit, není to parazit???
Ok diky moc, je fakt ze kdyby se do dalo do mixeru vse, byla by z toho spise kase nez pasta. Takze vlastne mixnes jen papricky a vse ostatni tam pak pridas az obycejnym michanim. Predpokladam ze kdybys vse dal do mixeru najednou, ze by konzistence nebyla asi takova jako si predstavujes.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 249
- Registrován: 19 čer 2014 16:40
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
Přesně, jak říkáš. Můžeš malinko oleje přidat už i při mixování, aby to šlo lépe, ale radím opatrně! Abys nemusel malovat kuchyň!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 249
- Registrován: 19 čer 2014 16:40
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
První várka sklizena. Vypadá takhle a moc se nesmějte, je to první sezona.
První várku jsem nechal dlouho zrát. Některé plody byly na keříku po změně barvy i 4 týdny. Papričky jsem rozřízl na čtvrtiny a usuším zvlášť je a zvlášť semínka na příští léta. Pastu budu vyrábět až z dalších várek. Zima je na krku a další papričky budu trhat brzy po změně barvy.
Suším na topení, radiátor má okolo 40°C a jde to dobře. Po dni sušení je viditelný pokrok. Papričky jsou trošku cítit po okolí, ale je to zanedbatelné.
Za pár dnů budu moci papričky uskladnit do sklenic na zimu.
První várku jsem nechal dlouho zrát. Některé plody byly na keříku po změně barvy i 4 týdny. Papričky jsem rozřízl na čtvrtiny a usuším zvlášť je a zvlášť semínka na příští léta. Pastu budu vyrábět až z dalších várek. Zima je na krku a další papričky budu trhat brzy po změně barvy.
Suším na topení, radiátor má okolo 40°C a jde to dobře. Po dni sušení je viditelný pokrok. Papričky jsou trošku cítit po okolí, ale je to zanedbatelné.
Za pár dnů budu moci papričky uskladnit do sklenic na zimu.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Je to parazit, není to parazit???
Radost pohledět !!!! dobrá práce....
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů