Je to parazit, není to parazit???
Re: Je to parazit, není to parazit???
není důvod se smát je to krása a na první sezonu je to fajn jen tak dále
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
2 Dr.Pedr + proki73: Dík za podporu!
Začíná červenat i druhá vlna přibližně ve stejném objemu. Jsem zvědav, jestli dozraje i třetí vlna. Příští týden má být docela hezky, dalo by se denně urvat tak 6 hodin slunečního svitu, tak snad jo...
Btw nůž kterým jsem porcoval papričky jsem umyl jarem, polil vařící vodou a pak jsem si s ním ukrojil chleba. A chleba pálil.

Začíná červenat i druhá vlna přibližně ve stejném objemu. Jsem zvědav, jestli dozraje i třetí vlna. Příští týden má být docela hezky, dalo by se denně urvat tak 6 hodin slunečního svitu, tak snad jo...
Btw nůž kterým jsem porcoval papričky jsem umyl jarem, polil vařící vodou a pak jsem si s ním ukrojil chleba. A chleba pálil.

hele stím nožem je to zájímavé už jsem to sliřel několikrát ale mě se to ještě nestalo a to jsem porcoval morugu
-
- Stálý člen
Byl jsem také překvapen. Použil jsem nůž s kovovou střenkou, umyl ho a přelil vařící vodou z rychlovarné konvice. Je pravda, že ukrojený chleba nebyl ohnivý, ani že tam byl jen cítit, ale že chleba pálil.
-
- Stálý člen
Sušením se papričky značně seschly.

Tohle zbylo z 1/3 úrody tj. asi z 20 papriček.

Další vlna asi 20 papriček dozrává.

Tyto nebudu sušit, ale papričky rozmixuju se solí, česnekem, octem, cukrem a olejem. Semínka dám bokem a usuším na příští rok.
Jsem zvědav, zda se podaří dopěstovat i třetí vlnu asi 20 papriček. Zatím jsou zelené různé velikosti. Ač je venku chladněji, když stoupne teplota nad 5°C a není zataženo, jdou ven chytat bronz.
Tohle zbylo z 1/3 úrody tj. asi z 20 papriček.
Další vlna asi 20 papriček dozrává.
Tyto nebudu sušit, ale papričky rozmixuju se solí, česnekem, octem, cukrem a olejem. Semínka dám bokem a usuším na příští rok.
Jsem zvědav, zda se podaří dopěstovat i třetí vlnu asi 20 papriček. Zatím jsou zelené různé velikosti. Ač je venku chladněji, když stoupne teplota nad 5°C a není zataženo, jdou ven chytat bronz.

já jsem pravě dosušil 4kg papriček MIX všeho co jsem sezbýral jako finále a vzniklo ztoho 270dkg ale není se čemu divit sušička z nich vycucla i tu poslední kapku vody a ta vůně prostě nádhera
-
- Stálý člen
Tak druhá várka už je pod střechou. Dalších asi 20 krásně červených papriček. Zdají se mi být menší, než první vlna.

Dokoupil jsem ke svým habanero nějaké takanotsume.

A připravil z nich pastu, z každých zvlášť. Rozmixovat, dost soli, trochu oleje, ocet a cukr podle chuti. Nevařit a šup do lednice.

Nakonec takanotsume bylo asi 2x víc než habanero. Pasta z nich je oranžovější, protože jsem je mixoval i se semínky na rozdíl od habanero. A samozřejmě míň pálí.
Třetí dozrávající vlna už je oranžová. Bude slabší (něco přes 10) a i papričky vypadají menší. Jedu už jen indoor. A pak nechám rostlinku odpočinout do dubna.
Dokoupil jsem ke svým habanero nějaké takanotsume.
A připravil z nich pastu, z každých zvlášť. Rozmixovat, dost soli, trochu oleje, ocet a cukr podle chuti. Nevařit a šup do lednice.
Nakonec takanotsume bylo asi 2x víc než habanero. Pasta z nich je oranžovější, protože jsem je mixoval i se semínky na rozdíl od habanero. A samozřejmě míň pálí.

Třetí dozrávající vlna už je oranžová. Bude slabší (něco přes 10) a i papričky vypadají menší. Jedu už jen indoor. A pak nechám rostlinku odpočinout do dubna.
-
- Stálý člen
Tak budu pokračovat ve svém monologu (Doufám, že mi správce odpustí. Je to moje první sezona a opravdu mám z ní radost!). Na začátku prosince jsem sklidil třetí vlnu papriček.

V každé následující vlně je papriček méně a jsou menší. Z mého pohledu sklizeň 50+ papriček z jedné pozdě vysazené rostliny je SUPER!

Na závěr sezóny jsem rostlinku ostříhal na ježka a dal odpočinout.

Přeju hezké svátky!
V každé následující vlně je papriček méně a jsou menší. Z mého pohledu sklizeň 50+ papriček z jedné pozdě vysazené rostliny je SUPER!
Na závěr sezóny jsem rostlinku ostříhal na ježka a dal odpočinout.
Přeju hezké svátky!