Je to parazit, není to parazit???
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Re: Je to parazit, není to parazit???
Investice do skleníku by neměla být větší než 3 000. Pařník má rozměry v x š x h: 62cm x 200cm x 70cm a základnu by mělo tvořit 5 kusů 65l kontejnerů s rozměry 42cm x 56 cm x 39cm. Kontejnery jsou na zemi užší a směrem nahoru se rozšiřují. Při naplnění do 2/3 bude v každém kontejneru asi 45l substrátu, a to by mohlo být dost pro 3 papričky, takže dohromady by jich mohlo být 15. Budou tam mít sice dost těsno, ale jiné řešení mne nenapadá. Doufám, že to bude fungovat. 

-
- Stálý člen
Omylem jsem odeslal zprávu dříve, než jsem řekl vše, co jsem chtěl. -:( Habaneru se vede dobře.

První vlna 10 papriček se začíná vybarvovat. Hnojení na konci minulého týdne bylo poslední, teď už jen čistá voda, Nechci konzumovat části Mendělejevovi tabulky prvků.

Mám jednu velkou prosbu. Známý mi řekl, že rostlinka je červené habanero, Pomůžete mi určit přesně o jaké habanero se jedná?

Protože mám jedinou papričku, předpokládám, že je geneticky čistá. Rád bych semínka papriček nabídl na výměnu za jiné papričky a rád bych věděl, co nabízím.
První vlna 10 papriček se začíná vybarvovat. Hnojení na konci minulého týdne bylo poslední, teď už jen čistá voda, Nechci konzumovat části Mendělejevovi tabulky prvků.
Mám jednu velkou prosbu. Známý mi řekl, že rostlinka je červené habanero, Pomůžete mi určit přesně o jaké habanero se jedná?
Protože mám jedinou papričku, předpokládám, že je geneticky čistá. Rád bych semínka papriček nabídl na výměnu za jiné papričky a rád bych věděl, co nabízím.

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
A co si myslíš, že nabízíš?
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
vypadá to , že scovilleho jednotka si je jista jen tou desetikorunou...... (bez urážky) já to mám vše z obchodu a taky si nejsem jist.... a co navíc v pár případech jsem si vic než jist , že to není to co to má byt.... 

-
- Stálý člen
Myslím, že se jedná buď o Habanero Red nebo Habanero Red Savina nebo Habanero Baby Red. Víc mne nenapadá. Rostlinka má na výšku cca 70 cm a průměr koruny je cca 90 cm. Vzhledem k tomu, že žádný plod není delší než 3 cm a širší naž 2 cm, přiklonil bych se k Habanero Baby Red... Co myslíte? 

- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Scoville heat unit píše:Myslím, že se jedná buď o Habanero Red nebo Habanero Red Savina nebo Habanero Baby Red. Víc mne nenapadá. Rostlinka má na výšku cca 70 cm a průměr koruny je cca 90 cm. Vzhledem k tomu, že žádný plod není delší než 3 cm a širší naž 2 cm, přiklonil bych se k Habanero Baby Red... Co myslíte?
baby red nee to mám doma.... tohlr jr proti tomu gigant...
-
- Stálý člen
Dík za info. Tak zbývají ještě 2 možnosti nebo snad existuje nějaká 3???
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Já bych myslel, že by to mohla bejt klidně Savina, nebo Haba/Savina /Naganero?/. Na velikost nehleď ta je ovlivněna velikostí nádoby a množstvím substrátu, výživou a pod. Při ochutnání bys mohl vědět víc. Savina taky voní jinak než Haba.