MŠICE
Re: MŠICE
Samozřejmě že mýdlo vadí. Používá se proto aby se mšice udusily tak, že se na listech vytvoří nepodyšný povlak. To rostlině nesvědčí a může začít shazovat postříkané listy. Doporučuje se po úhynu mšic opět rostlinu od mýdla omýt.
nesouhlasím muj děda to pouříval selej svůj život a nikdy nic nechcíplo ani neopadaloIDzOR píše:Samozřejmě že mýdlo vadí. Používá se proto aby se mšice udusily tak, že se na listech vytvoří nepodyšný povlak. To rostlině nesvědčí a může začít shazovat postříkané listy. Doporučuje se po úhynu mšic opět rostlinu od mýdla omýt.
-- 02 říj 2014 16:36 --
a dokonce jsem našel i návod tak ten můj poměr je na ho*** • Mýdlový postřik: Postřik připravený z čistého mýdla se používá zpravidla ve formě dvouprocentního roztoku. Podle míry napadení rozpusťte 150 až 300 g mýdla v 10 litrech horké vody. Vychlazenou mýdlovou vodu nastříkejte přímo na mšice.
Pozor: Mýdlový roztok sice není jedovatý, ale kromě nežádoucích mšic může zahubit i užitečné organismy s jemnou „kůží“, jako např. larvy pestřenek!
Ani to nezalejvej kobilincema, to by taky nebylo chutnéproki73 píše:a nebo to postříkej mídlovou vodou nastrouhej do 1l teplé vody 1/2 kostky mídla a míchej do rospuštění a potom stríkej ale nezalívej stímMartinS píše:Mospilanem jsem strikal jiz 2x tento rok a zda se mi ze na nej vubec nereaguji, tak nevim. Odolny mrsky to jsou.to by nebylo chutné

- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Mospilan na třásněnky není 100% učinný...ale je systémový...takže stačí i zalít rostlinu (ale postřik je lepší).
Vertimec je na třásněnky účinnější, ale je to větší svinstvo a není (nebo jen minimálně) systémový....tzn.. zalití Vertimecem je jako kdyby se neaplikoval. Vertimec musí breberky přímo zasáhnout a musí se nutně opakovat 2-3x po X dnech.
Mospilan je v rostlině účinný údajně až 3 týdny.
Vertimec je na třásněnky účinnější, ale je to větší svinstvo a není (nebo jen minimálně) systémový....tzn.. zalití Vertimecem je jako kdyby se neaplikoval. Vertimec musí breberky přímo zasáhnout a musí se nutně opakovat 2-3x po X dnech.
Mospilan je v rostlině účinný údajně až 3 týdny.
http://www.foto-tapety.cz