MŠICE
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
- Obrázky: 0
Re: MŠICE
teď jsem měl taky mšice ( pro bluesharka m(y)šice ) a použil jsem toto doporučili mi to protože už mám na rostlině plody a nechtěl jsem nic agresivního tento přípravek nemá ochrannou lhůtu a je to 1% roztok draselné soli nenasycených mastných kyselin, druhý den ráno jsem našel mšice opadané mrtvé mělo by to fungovat i na svilušky ale na ty jsem to nezkoušel 

Neví někdo, já to nevygooglil, jak dlouho trvá od naklazení vajec líhnutí? Myslím u mšic, objevil jsem je už na mých rostlinkách a u nich je vždy cca 7 malinkatých. Jen mě zajímá, jak se u neoplozených vajíček (tedy budoucí mšice bez křídel) projevuje líhnutí, jak dlouho trvá...
Já bych tipoval maximálně pár dní, ale nezjišťoval jsem to. Nějak se mi nechce nic na květy stříkat, tak si už asi týden dva jedu ruční sběr, vždycky jich tak 5-10 odlovím, a za pár dnů je na čase si dát další kolo. Beru to jako takové zenové cvičení (byť z buddhistickým principem nenásilí to vlastně moc společného nemá
), ale možná brzo zakročím radikálněji. Doma na ně mám jen rock effect a mospilan. Zařek jsem se, že chemkou na ně nepujdu, takže to vidím buď na česnek nebo rock effect, pokud je to nepřetane bavit.

No já tam našel mšice u Jalahotu u květů a další byly na Jolokii atd ale otázka času, kdy budou skoro všude. No co mě dostalo je mospilan, koupil jsem si ho letos po přečtení pár diskuzí atd, že je to asi nejlepšśi na mšice , tak je balení malé 1,8g a je to na 9 litrů atd. Jak na balkóně tohle odhadnu nevím, tak jsme do rozprašovače dal prosté trošićku a postříkal, tak uvidím. Ale jelikož je to v tak brzkém stadiu, zkusím asi pŕi dalším výskytu obyčejný jednodenní výluh z kopřiv. Mélo by to zabrat, uvidíme...
Hele taky bych to neodhadnul, takže to dělám tak, že si ten pytlíček s 1,8g rozdělím na příslušný počet dílků, které si pak nasáčkuji.BlueShark píše:...tak je balení malé 1,8g a je to na 9 litrů atd. Jak na balkóně tohle odhadnu nevím

Ještě že se neorientuješ jinak. Najít pod vlivem a opojení chilli ty pytlíčky a šňup
)))

Zkoušeli jste někdo proti mšicím tymiánovou esenci (či macerát), kopřivový výluh či česnekový výluh? Nějak se mi nechce jít do kytek mospilanem a vlastně ani rock efektem a přemýšlím, co je nejúčinější z přírodních zdrojů. Ty kopřivy prý fungují i jako hnojivo, ale zase je to hodně dusíkaté, tak přemýšlím, zda je to vhodné ve chvíli, kdy kytky nasazují na květy a objevují se první plody. Nějak se mi právě nechce používat přípravky, co jsou příliš na olejové bázi, tak mě zajímá, co ty přírodní výluhy?
Dneska na kytky totiž koukám a zjišťuju, že to bych se usbíral a že je třeba to mšicím znepříjemnit. Takže dám bud macerovat ten tymián nebo nějakou česnekovou šlivhtu připravim... co vy na to? (tabák vylučuju, protože se prý ten vykuřovací, přírodní nedá sehnat a tabák na kouření bude mít asi do přírodní látky dost daleko...)
Dneska na kytky totiž koukám a zjišťuju, že to bych se usbíral a že je třeba to mšicím znepříjemnit. Takže dám bud macerovat ten tymián nebo nějakou česnekovou šlivhtu připravim... co vy na to? (tabák vylučuju, protože se prý ten vykuřovací, přírodní nedá sehnat a tabák na kouření bude mít asi do přírodní látky dost daleko...)