Jaká používáte hnojiva na papričky?

Hnojení paprik
Bhellion
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Jaká používáte hnojiva na papričky?

Příspěvekod Bhellion » 21 srp 2014 20:03

Tento rok na Habanero použitá kombinácia:

Klíčenie a prvé hnojenia Vitality Komplex + Ferticare Start (od Kemiry zloženie 15-30-15)

Po presadení do kvetináčov je do zeminy pridané organické granulované hnojivo Fertiplus (4-3-3)

Následne vo fáze rastu rastliny cca 6 týždňov používané Ferticare I (14-11-25)

Pri po nahodení kvetov cca6 použivané Ferticare II (24-8-16)

Ako posledné až do zberu je používané Ferticare III (10-5-26) na lepšie vyzrievanie.

V priebehu rastu paprík som ich počas vysokých teplôt podporil dávkou WUXAL Ca (vápnik v tekutej forme) každých 10 dní.

Porast som mal pár krát napadnutý aj voškami, ktorých som sa jednoducho zbavil aplikáciou PREV B2 (4% pomarančový olej s pridaným Bórom.)

Ako ošetrenie proti chorobám používam preventívne látku Controlphyt Cu a Polyversum.

Úroda sa ukazuje pekne, na 50cm vysokých rastlinkách mám cca 30-50 papričiek :-)

JuraS.
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JuraS. » 22 srp 2014 08:21

Pro příští rok hydroponii dost změním. V zásobníku s vodou alespoň částečně z akvária anebo šnekária (AKVAPONIE) bude plavat polystyrenový kroužek (jak se z něj dělají květinové věnečky) a v něm bude dámská punčocha jako sítko. Do ní budu dávat směsi granulí hnojiva na rozpuštění ale i granule rašeliny. Bude to fungovat jako pytlík čaje. Dále budu přidávat vermičaj. Do zásobníku na vodu pak ještě dám buď ulitu od šneka, lasturu od mušle, sepiovou kost a nebo skořápku od vajíčka. Aby byl čistý, přírodní vápník. Dále přidám, pokud seženu, nějaký hodně starý hřebík, něco aspoň 100 let staré. Aby bylo přírodní železo. Prostě nekalené. 200 let starou podkovu a tak. Kytky si přírodního vezmou kolik potřebují a nepředávkují se. nebo jste viděli, že by někde na smetišti rezavěla vyhozená lednice, stará škodovka a v okolí nerostla ani tráva ? Spíš naopak. Za pár let, jen co se začne plech rozkládat se v okolí nastartuje bombastický růst zeleného.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4492

Příspěvekod MartinS » 22 srp 2014 11:50

Tesim se na nove fotky, ten Black Stinger vypada suprove co ti vyrostl :-)

JuraS.
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JuraS. » 22 srp 2014 11:58

nevím co teď dává 2 týdny slunce za spektrum ale trinidadka mi nasadila další patra a je z ni "jungle on the balcony". a to furt hnojím jen bio. Květy se mi objevují denně nové. Jen aby to stihlo uzrát. jsem se ptal jinde jaké spektrum světla má teď slunko. aby to nebylo jen zelené a nebo modré. Na plody a květy je třeba červené. Kdo ví co ty vodní páry kterým říkám mraky udělají s plnou šíří slunečního svitu. Chtělo by to spektrometr.

zodyac
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod zodyac » 23 srp 2014 17:46

Ahojte dnes som bludil po internete a narazil som na tento clanok v anglictine :) je tam pekne znazornene na obrazku aky ma chilli rastlinka prijem jednotlivych zloziek NPK dufam ze to pomoze :tiphat: :wave: :)

19596

http://ucanr.org/sites/nm/files/76728.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

JuraS.
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JuraS. » 24 srp 2014 10:54

Viz můj příspěvek o něco výš. Neřeším, příroda taky neřeší. V hydroponii s bio si kytky vezmou přesně jen to co potřebují a kdy potřebují. Ještě furt zvažuju do celého procesu zapojit kontinuální AKVAPONII ze šnekoviště a vyrábět kontinuálně hnojivo. Velké pěstitelské "fabriky" už jedou na akvaponii kdy v sádkách produkují například pstruhy a voda ve které žijí prochází filtry, pak pěstírnou zeleniny a pak se vyčištěná o hnojivo vrací čistá zpět do sádek. Jen u nás jsme tak trochu 80 let za opicemi. Jo i v Chille pěstují na poušti zeleninu v hydroponii a jak jim to roste...

Filichilli
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 25 srp 2014 12:12

Nebo tady. Pár stránek zpátky.

Obrázek
MartinS píše:Tesim se na nove fotky, ten Black Stinger vypada suprove co ti vyrostl :-)
Ten "black stinger" vypadá uplně přesně jako sladká černá paprika, kterou mám ve skleníku :) Takhle hrubý stonek chinensky nemají ani.

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 25 srp 2014 12:26

Filichilli píše:Ten "black stinger" vypadá uplně přesně jako sladká černá paprika, kterou mám ve skleníku :) Takhle hrubý stonek chinensky nemají ani.
"Black Stinger" už jsme řešili v jiném vlákně ... podle mě to je něco jiného než černý žihadlák, plody jsou moc tmavé a hlavně jim chybí to hlavní ... stinger :-D Jinak JuraS. psal, že skoro nepálí, takže se taky přimlouvám za nějakou sladkou černou ...

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

Zpět na „Hnojení chilli paprik“