Uskladnění chilli papriček
-
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
Re: Uskladnění chilli papriček
co som doteraz susis papricky, tak som ich navliekol len na nit a zavesil bud v komore na strop, alebo v kuchyni na policku, ale kedze sa pridavaju vsade tak dlho si skladovanie neuziju
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Jestli sušíte chinensky v sušičce, tak pokud možno venku a nebo v protichemickém obleku a rodinu poslat na víkend pryč Já suším anuumky a obecně tenkostěnné taky na provázku na slunci (výhoda toho je, že se na to nepráší tolik jako doma a uschne to rychleji), docela to šlo i na pekáči na slunci. Ale už mám sušičku za nějakých 12 stovek, tak snad bude fungovat pár sezon
-- 10 črc 2014 15:40 --
Jestli sušíte chinensky v sušičce, tak pokud možno venku a nebo v protichemickém obleku a rodinu poslat na víkend pryč Já suším anuumky a obecně tenkostěnné taky na provázku na slunci (výhoda toho je, že se na to nepráší tolik jako doma a uschne to rychleji), docela to šlo i na pekáči na slunci. Ale už mám sušičku za nějakých 12 stovek, tak snad bude fungovat pár sezon
-- 10 črc 2014 15:40 --
Loni jsem se vzmohl po letech taky na sušičku s nastavitelnou teplotou, ale TMS je skutečně lepší sušit to u sousedů a nebo nadělat omáčkyFilichilli píše:Jestli sušíte chinensky v sušičce, tak pokud možno venku a nebo v protichemickém obleku a rodinu poslat na víkend pryč Já suším anuumky a obecně tenkostěnné taky na provázku na slunci (výhoda toho je, že se na to nepráší tolik jako doma a uschne to rychleji), docela to šlo i na pekáči na slunci. Ale už mám sušičku za nějakých 12 stovek, tak snad bude fungovat pár sezon
-
- Stálý člen
novodoba chemicka zbran ..susenie chilli
-
- Stálý člen
Ahojte, ked davate zmrazovat chilli, tak to balite do igelitovych sackov v celosti, ci nakrajane? resp. ake porcie??? lebo mal som napdaz ze by som si nasekal na drobno chilli a nahadzal do formy na lad ( neico taketo:http://www.dedraeshop.sk/dedra/eshop/7- ... dove-kocky) a pridal k tomu trosku vody...a bol iby to kocky do gulasu a pdobne ...alebo dajaky iny napad???
dik
nech pali
dik
nech pali
Dávám mrazit v sáčku vcelku. Nakrájený by k sobě přimrzli.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Já zavařuji ale hlavě suším celé plody v sušičce na 45 -50 C pozvolna (usušené mají být plastické (gumové) ).Následně sklenici vypařím vřelou vodou pečlivě vytřu do sucha a papričky uzavřu. Samozřejmě , že oproti čerstvě natrhaným plodům ztratí pal a aroma leč nepatrně (to bych neřešil)...
PS. Lák na papriky (okurky) .. 1,75 l vody .. 0,5 l Bzeneckého octa .. 1 sáček deka (100g) ..32 tablet sacharinu..koření .
Svaříš vodu a deko (10 min. varu)..sundáš z plotny..přidáš ocet a po vychladnutí sladidlo...do každé sklenice dáš bob.list..po 5 zrnkách pepře a nového koření..2 -3 hřebíčky..2 pol. lžíce oleje(extra panenský olivový olej - pouze do paprik a chilli)..pár koleček mrkve ...cibule dle chuti...chilli (okurek ) co se vejde..zaleješ lákem a steril.při 80 C cca 30 min...
PS. Lák na papriky (okurky) .. 1,75 l vody .. 0,5 l Bzeneckého octa .. 1 sáček deka (100g) ..32 tablet sacharinu..koření .
Svaříš vodu a deko (10 min. varu)..sundáš z plotny..přidáš ocet a po vychladnutí sladidlo...do každé sklenice dáš bob.list..po 5 zrnkách pepře a nového koření..2 -3 hřebíčky..2 pol. lžíce oleje(extra panenský olivový olej - pouze do paprik a chilli)..pár koleček mrkve ...cibule dle chuti...chilli (okurek ) co se vejde..zaleješ lákem a steril.při 80 C cca 30 min...
-
- Stálý člen
Ako dlho ti trva susenie celych plodov? lebo ja som si zakupil nedavno najalcnejsiu susicku, sice teplota nie je regulovatelna... ale cele plody sa susia dost dlho, netreba ich prepichnut trocku, aby mohla para odchádzat von?? (habanero som sksual a Jalapeno) ale polky sa ususia podstaten rychlejsie co ma aj logiku...