Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015 :-)

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4501
Obrázky: 0

Re: Křížení omylem ve foliáku

Příspěvekod MartinS » 27 čer 2014 08:48

Ahoj pratele, tak jsem si rikal ze bych zase pridal nejake fotky jak pokracuje me prvni pestovani a nechtel jsem zaplevelovat forum dalsim tematem. Tak to hazu sem.
Nicmene ma to tak trochu spojitost s tematem, protoze na jednom keriku mam plody ve tvaru od kulicek po protahle, je to trosku videt na fotce.

Vcera jsem neodolal a zkusil jsem jednu papricku
18251

Palivost byla velice slusna.

Pak se chci pochlubit jak mi roste Koral, mam dve rostliny a tahle je zatim vetsi (asi 70cm) a uz ma plno kulicek.
18250

Dale Filius Blue
18249

Co je zajimave, ze rostlinka shodila modrou barvu z listu, naopak plody z puvodni fialove meni barvy jak dozravaji.

Jeste nedavno vypadala takto:
18107

Pak tady je pohled na celou moji "zahradku"
18252

foto je par dnu stare, vyresil jsem ted ten lavor vody uprostred tim, ze jsem vzal trubku od stareho vysavace a nad plynovym horakem trochu roztahl otvor a narval jsem tam 0,75l pet lahev, kterou se ta tycka opira o strop toho foliovniku. Takze mi to tvori strisku diky tomu uz se tam nedrzi voda tolik :-)

Jeste jedna zajimavost, jak mi rostou ty berani rohy ze seminka perly. Testoval jsem vcera jeden a zda se ze si s sebou nese trochu palivosti z perly, protoze taky jemne pali.

No jsem zvedavej na celkovou urodu, protoze "perly" viz prvni obrazek zacinaji byt zihane a cernat.
U nejakeho keriku co je vice na primem slunci jsou listy tmavsi uz.

Jedna se o
18253

Zrejme perla co mam v truhliku se dvema multicolory

MartinS
Stálý člen

Re: Křížení omylem ve foliáku - Aktualizovano o nove fotky :

Příspěvekod MartinS » 30 čer 2014 11:28

O vikendu jsem opet testoval palivost tech "beranich rohu" a je opravdu slusna. Takze to nebude od veci.
Take mi vyrostlo slusne mnozstvi multicoloru a habanero kvete, tak jsem zvedav.
Jak mam to platno, tak nektere rostlinky pred tim foliovnikem dostavaji i sprchu kdyz prsi a tak jsem u tech nakraji obratil podmisky, aby se v nich nedrzela voda :-) Alespon castecne lze zamezit preliti.

Jinak s tim platnem jsem hodne spokojenej, prakticky to jen prokapava i pri silnem desti, rozhodne pro muj pripad lepsi nez raslovy uplet, ktery jsem tam na zastineni puvodne chtel dat.

Nicmene semena asi nechavat nebudu, protoze rostlinky, kde rostou rohy jsou rekl bych dost nachylne na teplo, vadnou jim listy spolu s Koraly jako prvnim, prestoze dostavaji stejnou zalivku jako Perly. Substrat je jeste lehce vlkhy, kdyz dam prst dovnitr a staci trochu dusna v ovzdusi a tepleji a hned vesej listy dolu. Zatimco rostlinky kde jsou Perly nebo ruzne sisojdy, tak jsou odolnejsi, pevnejsi celkove. Skoda, tech semen z "Perel" od kolegy mam mraky. Je to ale loterie, clovek nevi jestli vyroste perla, hybrid nebo roh.
Nektere keriky maji plody od protahlych dlouhych po kulicku na jedne rostline. Coz je vtipne, ale to uz jsem psal minule.

KutyChillus
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod KutyChillus » 30 čer 2014 23:18

Na začátečníka a první sezónu moc krásné za to ho musíte pochválit :)) Jen tak dál

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 14 črc 2014 11:14

18754
18753 Habanero Yellow udelalo za poslednich 14 dnu nejvetsi pokrok.
18750
18751
18752

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 21 črc 2014 10:35

Filius blue - sklizeni a ochutnavka prvnich zralych plodu
18867

Pred tropickym vikendem jsem vsechny papriky dal dovnitr do obyvaku aby nelehly popelem a tohle je foto z jejich postupneho vraeni na balkon, muzete videt parnik ktery je podepreny aby se v nem nahore nedrzela voda. Kytky sly zpet na parapet, do parniku a zbytek podel steny. Uz je toho slusne :-D
18866

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 03 srp 2014 21:52

Soucasny stav :-) Zrajeme pekne
19205
19204
19208
19207

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 03 srp 2014 22:33

Ty drobný Filius jsi měl vylámat /já vim srdce bolí .../ Na to žlutý haba jsem zvědav.

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 03 srp 2014 23:45

Ten Filius byl prave jedinej kde jsem to zkusil bez trhani kvetu a vetsich zasahu :-) A jak je videt je to treba. Protoze vsechny keriky krome multicoloru, jsou krasne kosate do sirky on tedy take, ale je malej na vysku. U Filiusu jsem snad trhal jen prvni kvety(nekdy v breznu) a u ostatnich vsechny az skoro do konce kvetna.

Jinak je opravdu strasne znat velikost kvetinace. Dalsi dva berani rohy a jednu perlu jsem nechal v malem cca 2l a je to znat ze kerik nevyrostl vice. Za to v tech 4l uz to roste pekne. Ty nejvetsi nevim kolik maji ale tusim 6l.
Na pristi rok to vyresim temi zednickymi kybly 8-12l koupim nejaky asi :-)

Vtipne je ze kolega papricky nehnoji a ja mu daval jeden multicolor a ma ten kerik stejne vysokej a nechal to v tom puvodnim 2l kvetinaci a ma tam uz asi 15 paprik. Takze je to i i stesti/druhu rostliny.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“