Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015 :-)

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015

Příspěvekod Colostomizer » 18 lis 2014 23:00

Ahoj,

pokud Ti na ten balkon bude svítit od rána do jedné hodiny odpolední, tak to je v rámci možností OK. Mně na lodžii taky svítilo do jedné, navíc tam okolo desáté vrhal stín protější dům a stejně tam papriky docela proliferovaly. Ale to víš, na některé superpálivky to asi bude málo, chce to pečlivý výběr ... Nicméně habanera to dala docela v pohodě :)

Jinak se mi dost líbí, jak se shodujeme v plánech na další sezónu. Já taky plánuju méně okrasek a nějaká ta rocota :) Okrasky jsou sice dekorativní, ale z hlediska vynaložené energie se vzhledem k množství sklizeného produktu moc nevyplatí ... přesně jak říkáš.

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4500

Příspěvekod MartinS » 19 lis 2014 00:09

Zena se me ptala kolik ze toho chci sazet a jestli jsem se nezblaznil. Ze jsem megaloman :-D
No na zemi to budou muset byt mene palivejsi druhy a ty vice palive zavrene ve foliaku a pripadne na parapetu.
Pokud tedy to nakonec vyjde tak na Vychodni malej balkon dam ty Rocota a na Jizni vetsi kde jsem pestoval ted, bude zbytek.
Akorat uz nebudou moci byt kytky volne na zemi, ale budou zavrene(volne na zemi jen ty Bishopy a Coffe asi, mozna AJI), prikoupim jeste druhej http://www.moderni-naradi.cz/zahrada/fo ... 09%29.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mam jeden 100x50x100cm ten co jsem pouzival ted.
Kolmo na sebe by se dva foliaky vejdou, a snad to moje zena nejak rozdejcha kdyz bude trochu omezena pri veseni pradla.

No tak uvidime, cast vychodniho balkonu. Parapet na Jiznim, dva male foliaky na Jiznim a pak neco malo na zem :-)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 19 lis 2014 00:31

Jeste dalsi uvaha je uplne vynechat Jolokie a ruzna Habanera a nahradit to pouze 7POT Jonah a Haba Jaques. Totiz co se tyce pomer palivost/stavnatost/vyteznost, bude ten 7POT asi nej. Hlavne do omacky treba bude stacit 5 POTU misto treba 15ti Habaner.
Laka me pestovat milionovky Jolokie, ale kdyz ty 7POTy mi prijdou jeste lepsi, vice si na nich pochutnam. Takze nakonec bude treba jen Jedna Jolokie Orange a jedna Purple na test.
Jeste to fakt musim promyslet, budu zrejme opet zastrihavat keriky uz od zacatku. Letos se to dost vyplatilo. Haba byla v ramci toho mensiho keriku 30x30x25 cm kolem 25ti plodu, coz je pro me lepsi, nez mit metrovou kytku do vsech stran tam plodu 50. Protoze tak velkou na parapet nedam.
Uvidim co prezimuje, ale zatim to vypada ze treba multicolory, perly-hybrid, rohy, pequina asi rozdam v rodine a necham si jen jedno Haba Orange.

Tak tady je mozna finalni seznam finalni vysadby, vzhledem ke kapacite balkonu, s tim ze naklicit necham o neco vice seminek.
2xTrinidad Scorpion Moruga
1xJolokia Purple
1xJolokia Orange
2xHabanero Red
2xHabanero Bonda Ma Jacques
2xJalapeno Numex Pinata
2xCheiro Roxa
2xAji Omnicollor
2x7POT Douglah
2x7POT Jonah
2xBarbere Coffee Brown
2xBishop Crown
2xRocoto
1xPenis Pepper Orange

A asi i tak to bude boj s mistem :-D

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 19 lis 2014 17:36

Tento boj s místem znám...akorát doma v místnosti po umělým osvětlením ...naštěstí ted už to nemusím řešit :tiphat: A to s tím megalomanstvím od manželky to znám taky :tiphat: a k tomu sem prý totální blázen :tiphat: :tiphat: :wave: Soucítím s tebou :wave:
http://www.foto-tapety.cz

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4794

Příspěvekod Pedro » 19 lis 2014 19:36

chilli-max píše:Tento boj s místem znám...akorát doma v místnosti po umělým osvětlením ...naštěstí ted už to nemusím řešit :tiphat: A to s tím megalomanstvím od manželky to znám taky :tiphat: a k tomu sem prý totální blázen :tiphat: :tiphat: :wave: Soucítím s tebou :wave:
Poslouchám kolego to samé. Ale bude to tím, že všechny ženský jsou ségry :dunno:

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 19 lis 2014 20:20

Jen zopaknu co jsem psal pred pul rokem cca kdyz jsem tu zacinal. Je to tak ze zenska chce aby si chlap nasel konicka, mno ale dost z nas neumi jen tak zasadit par kytek a doufat ze neco vyroste. Kdyz se do neceho pustime, chceme to se vsim vsudy. Travime hodiny na netu, resime techniky, druhy, velikosti, chute, proste vsechna zakouti. V jejich ocich je to jen nejaka zelenina co pali.
Proste tomu venujeme nejake ty finance, potrebujeme pro to prostor a hlavne ten cas(vice casu nez si zenska predstavuje ze konickem budeme travit). Ja se chodil na balkon koukat pred praci i vecer a o vikendu nekolikrat. Kontrolovat na skudce, zastrihaval, zaleval, fotografoval, posouval ruzne apod...
Najednou to pak zenske zacne vadit kdyz se do toho takhle chlap zapali.
Asi je to vsude stejne. Vyjimka je tam kde oba maji stejny konicek. At uz se jedna o koukani na fotbal, hrani PC her nebo pestovani chilli :-D

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 19 lis 2014 20:59

Pánové, teda ne, že bych chtěl být sviňa, ale vůbec vám to nezávidím :D

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 23 lis 2014 19:40

Tak dneska jsem se nastval :-D
Mel jsem kytky v loznici, v chodbe a v obyvaku a vsude kolem nich letaly takove male musky. Tak jsem si rikal ze to zredukuji a z puvodnich 8mi kvetinacu zbylo tohle:
20626
Nejak to dopadne, budto to prezije nebo ne.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“