Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015 :-)

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Pedro
Stálý člen
Reputace: 4794
Obrázky: 0

Re: Křížení omylem ve foliáku - Aktualizovano o nove fotky :

Příspěvekod Pedro » 13 lis 2014 21:15

OMO píše:
MartinS píše:
zatim je to 50 seminek, pocitam s tim ze tak 10-15 sazenic pak rozdam v rodine. Porad je toho ale mraky. Nejake tipy co by me odradily neco vyslovene nesazet? Taky nepocitam se 100% klicivosti, ale porad treba 40 semen se chytne :-D
U tech mensich okrasek jsem dal poznamku, tam snizovat pocet neni treba protoze je urcite rozdam :-)
40-50 sazenic ? .. není to málo :) LOL Neboj určitě toho nasadíš víc.
Teď vážně, jaký je ten penis pepper chuťově ?
Měl jsem od kamaráda 2ks penis pepper red a byla silnostěná, chuť svěží, sladší ne enormě pálivá (cca jako moje mexiko)...příští rok určitě vysadím ze získaných semínek.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4500

Příspěvekod MartinS » 13 lis 2014 21:50

OMO píše:
MartinS píše:
Chci to spis z recese.
Nene, fakt mě to zajímá..
Ja ji prave nemel vubec, mam jen ta seminka :-)
JInak zatim chutove the best je u me Bishop Crown, sice moc nepali ale lepsi chutove papricku jsem snad nemel.
Dale Coffe Brown a ty Aji Omnicolor jsou vyborne.
Ze stredne palivych pak me prekvapilo Habanero Bonda Ma Jacques, za me rozhodne chutnejsi nez Haba Yellow.
Diky Lobovi, Chilli-maxovi a Flashovi z fora jsem ochutnal ruzne druhy a udelal si obrazek co bych chtel pristi rok asi tak vysadit.
Mel jsem pripravene seminka Hungarian yellow, kayensky pepr a dalsi, ale prijde mi to v porovnani s tim ostatnim tak trochu nuda.
Uplne jsem to prehodnotil. Zjistil jsem treba ze celkove mi chutnaji vice cervene a oranzove odrudy vseobecne vice nez zlute.
A je to jedno jestli se jedna o Kayensky pepr, Habanero nebo Aji. To ale ted myslim za syrova. Kdyz to hodim na panvicku, tak se to zmeni ze i zlutaskove jsou vynikajici.

Taky uvazuji ze mozna uplne vynecham Jolokie a misto nich pojedu jen 7POTy. To jsou takove uvahy. Zase na tu oranzovou jsem se moc tesil.
Ale u 7POTU me imponuje ta tlustejsi stena a stavnatost. To mi u Jolokie trosku chybi. Ta je zase super na dochuceni cehokoliv.
Ted babo rad. Jsem nejak sepsal seznam a uvidime co se na balkon vleze. Mame jeste jeden malej, ale tam je na zemi klimoska kondenzacni jednotka a kdybych v lete zapl klimu, tak kytky usmazim(protoze z ni leze kolem 50°C vzduch, ale na okraj balkonu by se mozna neco vlezlo(balkon je na vychod) a ten vetsi kde jsem ted pestoval je na jih. Sehnal jsem od tchyne 40litru kvetinac a napadlo me na ten jizni balkon dat Rocota do nej.
Balkon nema strechu takze by schytavaly vsechen dest, nevim jestli jsou na to vhodna odruda nebo volit neco jineho.
Asi bych upravil misku aby to odtekalo a nestalo to ve vode.

Colostomizer
Stálý člen
Reputace: 169

Příspěvekod Colostomizer » 13 lis 2014 22:02

MartinS píše: Sehnal jsem od tchyne 40litru kvetinac a napadlo me na ten jizni balkon dat Rocota do nej.
Balkon nema strechu takze by schytavaly vsechen dest, nevim jestli jsou na to vhodna odruda nebo volit neco jineho.
Asi bych upravil misku aby to odtekalo a nestalo to ve vode.
Mám obavy, že na jižním balkonu bez střechy rocota upečeš. Déšt by jim vadit neměl, ale chtějí spíše polostín a z přímého jižního slunce nebudou mít moc radost ...

Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 14 lis 2014 00:30

Jaj spatne jsem to napsal. Ten maly balkon je na vychod bez te strechy. Slunce je tam asi tak do 11-12h max. Odpoledne uz tam nesviti.
Na 2x vetsim balkone co je na Jih jsem pestoval letos. Pristi rok chci prave zkusit oba balkony obsadit jak jen to pujde.
Na Jih je half-lodzie(proste pulka pod strechou a pulka pod nebem. Protoze jsme posledni patro a strechu balkonu nedela balkon nad nim.
A na Vychod je prave balkon uplne bez strechy.

fotoduki
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod fotoduki » 14 lis 2014 15:20

take mě z chinese multicolor (z mých semen z loňska) vyrostlo něco jiného :-)

MartinS
Stálý člen

Příspěvekod MartinS » 18 lis 2014 20:27

Ktere druhy krome Rocota snesou horsi slunicko? Predpokladam ze zadna z Chinesek, ale napadlo me treba Jalapeno ze by to mohlo prezit.
Planuji castecne obsazeni i vychodniho maleho balkonku kde tedy sviti cca maximalne tak do jedne hodiny, mozna ani to ne.
Bude tam misto asi 70x60cm a ja jej hodlam vyuzit :-D. Pokud nic jineho krome Rocot to nesnese, tak holt do toho velkeho 40l kvetinace dam treba 4 Rocota a uvidime jak se jim povede. Dalsi kvetinac by se do toho prostoru pak uz stejne nevysel.
Udelam casti balkonu strisku z plastu ktery pridelam stahovacima paskama. Melo by to stacit snad cca 1 metr do vysky a pripadne bych strisku sundal.
Pak kdyztak hodim foto jak to vypada.

Jinak jsem prosel seznam, a asi zasadim jen Jalapena Numex pinata a na ty purple kaslu. Na ukor nich zvysim pocet chinesek.
Dale Haba orange asi vyskrtnu, protoze mi jedno ze dvou mozna prezije zimu doma.

Celkove jsem to promyslel a ty male druhy jako perly, filius blue, pequiny...mi po zkusenosti s prvnim pestovanim prijde skoro zbytecne pestovat.
Reknu vam duvod. Na keriku uzraje treba 150 Perel(od cervence do rijna), ale ve varkach treba 20ti a z toho se nic moc neudela ani nezavari...
Zatimco kdyz dozraje najednou treba 5x Habanero, tak z toho uz omacku udelam. Nebo treba dve Morugy.
Ale kdyz dozraje 10 perel nebo 5 rohu, tak si to dam akorat tak do jidla a je to fuc :-D

Proto jsem spise volil palivejsi vetsi druhy + par druhu s vynikajici chuti. A ty rohy, perly a celkove ty mensi druhy moc pestovat asi nebudu.
Vyjimky jsou ty okrasky v seznamu co pak rozdam v rodine. Nicmene mamce se libi moc Habanero Orange, tak asi dostane rostlinku kdyz prezije zimu :-)

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Re: Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015

Příspěvekod proki73 » 18 lis 2014 20:59

ahoj na horší podmínky je vhodné habanero red a hlavně jalahot F1 od firmy semo i ve velmi špatných podmínkách roste jak diví

MartinS
Stálý člen

Re: Martinuv prvni balkon 2014 - Plany na pristi sezonu 2015

Příspěvekod MartinS » 18 lis 2014 21:15

Ok, jeste to budu muset mozna znovu prehodnotit, aby na zemi nebyly ty hodne palive druhy kvuli male dcerce.
Aby tam spise byly AJI, Coffe Brown atd...Palivejsi druhy budou muset na parapet a do minifoliovniku.
Takze nakonec seznam budu muset jeste vice osekat. Coz se mi moc nechce ale neda se svitit :-(

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“