Totalne me chytla manie kolem pestovani chilly, uz mam objednane seminka z eshopu, ten malej sklenicek na kliceni a substrat. Akorat sem chytre sel nakupovat predtim, nez jsem si zacal procitat tohle forum a jsem trosku zdesen. Me dotazy:
- prekvapila mne teplota nutna ke kliceni, 25-8 stupnu nedam jinak, nez ze sklenicek bude bud hodne u topeni, nebo primo na topeni. Docetl jsem se, ze staci dat mezi topeni a sklenik nejakou podlozku, staci drevene prkno? Pokud ano, jak tluste? Dalsi vec, topeni se mi spina podle teploty, tzn, pres netopi prakticky vubec, pres den podle toho, kolik mam doma stupnu. Co stim? Pretapet celej byt se mi uplne nechce. A na to navazuje moje druha otazka-
- videl jsem, ze v Ikei prodavaji takovej krasnej mrnavej sklenik, ma tedy smysl koupit sklenik, nejakou tu zarovku a od zacatku pestovat tam? Jde mi o jednoduchou vec, par stovek investovanych navic me nezabije a budu rad, pokud si tim budu moct "pojistit" vysledek. Na druhou stranu, nerad bych se stal otrokem svych kvetinacu

To je asi zatim vse, resp to hlavni, urcite me casem napadne neco dalsiho, tak to kdyztak dopisu. Nicmene, predem dekuji za pripadne odpovedi