Prosím o pomoc. Kdysi jsem pěstoval květináčové chilli odrůdy... Tam jsem nikdy problém neměl.. Po pár letech pauzičky jsem se rozhodl pěstovat chilli typu jalapeno, habanero... Prostě opravdové keříkové chilli. Všechno vyklíčilo nádherně, některým kouskům to trvalo déle, ale to jsem čekal, že habanero si dá na čas.. Když vyrostli do cca 5cm výšky, musel jsem předělat pařníček, protože měl malé víčko.. Takže jsem prořízl vršek a nastavil to potravinářskou folií.. Když vylezli všechny semínka víčko jsem sundal.. Všechno vypadalo ok.. teplota cca 23-25°C. Jenže rostlinky jsou v podstatě pořád stejně velké jako 17. ledna. Některé už zašli... Z obav, že málo zálévám jsem začal zalévat víc, ale stále se to nelepšilo. Dnes po 7 dnech intenzivnějšího zalévání se začíná objevovat plíseň na jiffech. Nevím, jestli může být problém v Jiffech(jsou z obi) nebo třeba zaléváním? zezačátku jsem rosil rozprašovačem, potom jsem začal zalévat na dno pařníčku, aby si vodu nasáli. Nikdy mi to dlouho nestálo ve vodě.. do cca 30 min se voda nasála do jiffu, Zalévám vodou natočenou přímo z kohoutku.. Vlažnou vodou..
Pro ilustraci přidávám pár fotek..
Takhle to vypadalo po 14-ti dnech(17.1.2014)
Takhle to vypadá teď(8.2.2014)
a detailnější problém...
nejdříve se zatočí listy dolů..
poté začnou "usychat"
no a nakonec to vzdá celá rostlinka..
Co s tím? Co dělám špatně? Dá se to zachránit?