Jak zjistit počet bodů pálivosti
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zjistit počet bodů pálivosti
Díky za info. Když seženu levně nějakej líh, třeba metanol kdyby někdo měl tak v tom bych to rozpustil...ale v létě, teď bych dal metanol do odstřikovače..mám tam 5.5 lt....nečetl jsem to..uvažuju..myslíš si, že výrobci jegermaisteru, becherovky, spišské aj. pálenek a likérů v době vzniku měli nějaké rozbory jak to bude chutnat za 50 let a dýl ? Myslím to tak, já to pojídat nebudu, rozdám co si kdo řekne (ale tolik známých nemám) a tak co mi zbude to bude pro příští generace...dřevěný soudek jsem zatím nesehnal..za pár kaček, jen na blbnutí..
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
Tak za 1. metanol je prudký jed a ten by ti nido prodat neměl a já sám bych si s ním nezahrával. Ale můžeš koupit technický líh, cena kolem 50,- Kč - není jedovatý. 2. nevim, proč do toho pleteš jak budou chutnat alkoholické nápoje za 50 let? Pokud by to bylo ve flašce pod špuntem tak nic moc - vylejt. Alkohol v lahvích není vyráběn pro dlouhodibé skladování, ale pro konzumaci - flaška je obal a skladovat to 50 let je blbost. Navíc tím skladováním ve skle z toho neuděláš 50letou kořalu, ale patok. Stejně jako u vína je tam ve hře spousta faktorů - světlo, teplota, vlhkost, kvalita uzávěru, kvalita lihoviny, složení......
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
jasně. to chápu. když neseženu obal ze dřeva, třeba sudek tak nic skladovat jen tak nebudu..ono taky víčko asi nevydrží 30 let držet...a pak, živit se tím zatím neplánuji...
-
- Stálý člen
- Reputace: 422
přijde mi, že zbytečně všechno komplikuješ 

Pálí, pálí, to to pálí