Kapsaicin je látka, která je obtížně rozpustná ve vodě, ale dobře se rozpouští v alkoholu a tucích. Pokud bys tedy chtěl doma extrahovat z plodů chilli kapsaicin, tak by bylo snad nejsnazší použít líh /etanol, ne nějaký sajrajt/ a ten potom odpařit. Ale taky bys mohl vyhořet. Potřeboval bys k tomu nějaké laboratorní vybavení. Tedy tebou popsaný postup by zřejmě věsledky nepřinesl. To, co by ti zbylo by sice pálilo, to co bys vyhazoval taky

I kdyby se ti podařilo pracně po domácku část kapsaicinu extrahovat k čemu by ti byl? Přidávat to do jídla je nesmysl, to je lepší tam přidat chilli podle chuti, obranný sprej si nevyrobíš /koupení "tekuté střely" tě vyjde levněji/. Když budeš kupovat laboratorní vybavení, tak se dostaneš do databáze možných vařičů perníku a to nemluvím o tom, že ti to může bafnout a vypálíš 1/2 Žižkova
