
Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Ještě k tomu převaření,gandalf mě nalomil,2,5litru jsem převařil a budu sledovat jestli čistý juice bez tepelné úpravy vybublá 

duplicitní ůčet/stolen account/..?
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Je možné zajistit aby se omáčky nekazily ani při pokojové teplotě? Omáčka z lednice má chuť a vůni dosti utlumenou, ale jednu jsem nechal v pokojové teplotě a po 14ti dnech jsem ji otevřel (byla dosti natlakovaná) a byla tam samozřejmě plíseň. Omáčku jsem vařil minimálně 30 minut takže se sterilizací by problém být neměl.
- Gygabite
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 09 kvě 2012 19:30
- Reputace: 99
- Obrázky: 0
- Bydliště: Milton Keynes
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Ja pouzivam kyselinu sorbovou a nikdy jsem nemel problem.

Omacky drzim pri pokojove teplote a doted se jim nic nestalo.Bohuzel o skodlivosti tohoto konzervantu nemam ani paru.
Omacky drzim pri pokojove teplote a doted se jim nic nestalo.Bohuzel o skodlivosti tohoto konzervantu nemam ani paru.
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Já všechny omáčky sterilizuji /to znamená po uvaření ještě 20 minut sterilizace ve vodní lázni/, konzervanty nepřidávám a s plesnivněním nemám problém ani u načaté omáčky. Pochopitelně tam nemohu cpát lžíci, kterou jsem před tím olízl a podobně. Načaté mi to v chaldničce vydrží týdny /pochopitelně pod víčkem/. Ale jak jsem již psal mám tam vyvíječ ozónu, který by ty spory měl údajně hubit /tak to snad i dělá/.
Pokud kolega píše, že mu to zavíčkované zplesnivělo, tak neměl dostatečně umyté slkenice, nebo víčka. Jiná možnost není. To, že omáčku vařil 30 minut neznamená, že bude sterilizovaná, když se dá do nedostečně vymyté sklenice, tak je vymalováno /bez následné sterilizace/. Jinak to není možný.
Ke kyslelině sorbové jinak E200 - výskyt je jednak přírodní v ovoci, průmyslově se vyrábí např. z petroleje. Ale nelekejte se, tělo ji zpravidla bez problémů odbourává. Alergie jsou vyjímečné - vyrážka.
Pokud kolega píše, že mu to zavíčkované zplesnivělo, tak neměl dostatečně umyté slkenice, nebo víčka. Jiná možnost není. To, že omáčku vařil 30 minut neznamená, že bude sterilizovaná, když se dá do nedostečně vymyté sklenice, tak je vymalováno /bez následné sterilizace/. Jinak to není možný.
Ke kyslelině sorbové jinak E200 - výskyt je jednak přírodní v ovoci, průmyslově se vyrábí např. z petroleje. Ale nelekejte se, tělo ji zpravidla bez problémů odbourává. Alergie jsou vyjímečné - vyrážka.
Naposledy upravil 1 dne gandalf; celkem upraveno 4x.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 182
- Registrován: 25 led 2011 19:49
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Brno, Drazdany
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
gandalf píše:Já tam nedávám žádný konzervant /rýžový ocet nepočítám/. Omáčky sterilizuji a ještě se mi žádná načatá nekazila a to jsou načaté v lednici týdny.

Konzervanty davam sul, ocet, cukr atd..zadnou chemii
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Já dávám jako dvě hlavní složky konzervace sůl a třtinový cukr..ocet fakt po lžičkách a to jablečnej nebo balzamikové...dřív když nebyl v octech takový výběr tak jsem dával ten bzenecký..musím to zaklepat, ale nekazí se to a to už to takto dělám cca 16 let možná i víc..jo nesterilizuju...horké naleju do umytých a hlavně suchých sklenic zavíčkuju otočím...sklenice umývám jen vařící vodou žádný saponáty...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
My co bydlíme v paneláku, nemáme příbuzné na vesnici tak spoléháme na okurky, čalamády aj. z obchodu. Je jedno zda je to Hamé nebo někdo jiný. Všude jsou nějaké konzervanty a nepřipadá mi, že bych měl provrtaný střeva a nebo žaludek a taky jsem se nikdy po požití kupované zavařeniny neosypal. A co si pamatuji tak máma zavařovala cokoliv, de fakto i šišky..a do všeho dávala deko a nebo nějaký jiný kupovaný pytlík čehosi..a jaké to byli mňamky...
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
vůbec nejhorší je umřít zdravej a neopotřebovanej
No chtěl by tu někdo být nafurt? Benzonan je sice škodlivej ale to sůl, nebo cukr, nebo cokoliv jinýho taky... 


Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti