Zdravím,
chci se zeptat, jaký konzervant byste doporučili přidávat do chilli omáčky. Já do omáčky normálně přidávám jen jablečný ocet (spíš kvůlu chuti) a načatá omáčka se občas zkazí i po týdnu v lednici, a to ji ještě navíc nabírám střibrnou lžičkou.
Našel jsem kyselinu sorbovou, ta vypadá docela neškodně: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E200" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejméně škodlivý konzervant - chilli omáčka
Já tam nedávám žádný konzervant /rýžový ocet nepočítám/. Omáčky sterilizuji a ještě se mi žádná načatá nekazila a to jsou načaté v lednici týdny.
Já taky samozřejmě sterilizuji (zavařené skleničky ve vodě při 85C tuším). Možná jsem ještě neuvedl jednu věc, a to že tu omáčku ředím rozmixovanejma jablkama/hruškama (nemám zas tak kovovou hubu
) - tak jestli se v tom spíš nekazí to ovoce.

Zdravímgorgitko píše:Zdravím,
chci se zeptat, jaký konzervant byste doporučili přidávat do chilli omáčky. Já do omáčky normálně přidávám jen jablečný ocet (spíš kvůlu chuti) a načatá omáčka se občas zkazí i po týdnu v lednici, a to ji ještě navíc nabírám střibrnou lžičkou.
Našel jsem kyselinu sorbovou, ta vypadá docela neškodně: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E200" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpověděl jsi si sám kyselina sorbová asi gram na litr/kilo,použít se dá i sorbát kyseliny/sorban draselný,vinařské potřeby /tuším že je vhodnější pokud tvá omáčka neprošla varem.
duplicitní ůčet/stolen account/..?
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Musíš to převařit a jde to i bez chemie - teprve po roce poznáš, cos uvařil /rozleží se to/.
papagee1: díky 
gandalf: Já to samozřejmě vařím, aby se odpařila přebytečná voda a omáčka zhoustla. A pak to ještě klasicky zavařuju ve sklenicích, jak už jsem psal výš. Ale stejně se to kazí, může to být kvůli tomu ovoci...?

gandalf: Já to samozřejmě vařím, aby se odpařila přebytečná voda a omáčka zhoustla. A pak to ještě klasicky zavařuju ve sklenicích, jak už jsem psal výš. Ale stejně se to kazí, může to být kvůli tomu ovoci...?
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, protože já tam dávám ovoce taky /ananas, jablka ....../
Ale já mám v chladničce takovej tan vyvíječ ozónu, nebo čeho a to by mělo prý hubit některé škodlivé potvůrky. Omajdu Evah mám opravdu načatou už asi měsíc a pořád čistá /byla to 1/2 litrovka/.
Ale já mám v chladničce takovej tan vyvíječ ozónu, nebo čeho a to by mělo prý hubit některé škodlivé potvůrky. Omajdu Evah mám opravdu načatou už asi měsíc a pořád čistá /byla to 1/2 litrovka/.
Aha, ten ozónizér jsi ale předtím nezmínil 
Letos zkusím tu kys. sorbovou...

Letos zkusím tu kys. sorbovou...