Vadnou jen některé listy
- ARTHUR
- Nový člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Vadnou jen některé listy
Vadnou jen některé listy a ve zvadlen stavu už zustanou bezohledu na to jestli jsou rostliny zalité, (dnes jsem je otrhal už to trvá čtrnác dni a dělá to jen Škorpion)

Arthur 

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Re: Vadnou jen některé listy
Jak už jsem tu několikrát psal..pokud se vyvrátí přítomnost škůdců (červci,svilušky a různé žravé havětě v zemině) tak pravděpod.to bude zálivkou..nepravidelnost,přelití či přechod na deštovku nebo studniční vodu ( změna PH a šok)...no a pokud máš pocit ,že to zálivkou nebude...tak bych zkusil dat kytku mimo přímé slunce a trochu jí posílit postřikem na list (hnojivo+stop.prvky)..dobrou zkušenost mám s WUXALEM SUS KALCIUM...
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám uplně stejný pohled na věc jako kolega Dr.Pedr. Jako první mě napadly svilušky a roztoči, to je primární cíl zjištění.. Pak to co následuje, špatná zálivka, přehnojení, nedostatek vápníku atd...
S tou špatnou zálivku je přesnější napsat, zalití třeba studenou vodou po delším obdobím sucha, a tím šok pro kytku, kdy ty horní listy se takhle umí zkroutit ... Ale tipuju to na svilušky
S tou špatnou zálivku je přesnější napsat, zalití třeba studenou vodou po delším obdobím sucha, a tím šok pro kytku, kdy ty horní listy se takhle umí zkroutit ... Ale tipuju to na svilušky

- ARTHUR
- Nový člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky
Teplotu vody moc neřeším
, co se týká škůdců ošetřil jsem rostliny už dvakrát preventivně cca 14dní zpět a 1měsíc zpět bio postřikem PREV-B2, mám ještě Mospilan zkusím uvidím, dělá to jen ten Škorpion vedle bezproblemu roste Habanero, Lenon drop a Bolívijská duha.
Teplotu vody moc neřeším

Arthur 

Ahoj kolego,ARTHUR píše:Díky
Teplotu vody moc neřeším, co se týká škůdců ošetřil jsem rostliny už dvakrát preventivně cca 14dní zpět a 1měsíc zpět bio postřikem PREV-B2, mám ještě Mospilan zkusím uvidím, dělá to jen ten Škorpion vedle bezproblemu roste Habanero, Lenon drop a Bolívijská duha.
asi před týdnem jsem zde prosil o pomoc při určení druhu mé papričky. Koupil jsem semínka Bolivijský duhy a to co mi vyrostlo mi jako BR moc nepřipadá. Mohl by jsi mi pomoci mojí domněnku potvrdit či vyvrátit.
viewtopic.php?f=79&t=2530" onclick="window.open(this.href);return false;
Dík