Squash Jamaican Yellow doma na kahánku.

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
slim1963
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Squash Jamaican Yellow doma na kahánku.

Příspěvekod slim1963 » 07 čer 2013 21:37

Zatím jsem dodal univerzální hnojivo.Ještě se podívám po něčem speciálním a uvidíme.Ten fosfor mi připadá jako možný.Ovšem potom nevím, proč ta venkovní/pod folií tím nějak netrpí a hnojím je stejně.Dík za radu

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 08 čer 2013 10:51

Hm jak to popisuješ, tak mě napadá, jak jsi na tom se zaléváním ? Krabatění listů, později flekatění, opadávání květů, žloutnutí listů, to všechno se spojuje s pouhým přeléváním jednoduše. Samozřejmě nevylučuju, že to nejsou třeba roztoči atd. Papriky obecně radši spíše sušší půdu, některé druhy jsou na to náchylnější jak jiné, tím i odpověd, proč ty ostatní jsou v pohodě atd.

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 11 čer 2013 17:23

slim1963 píše:Zatím jsem dodal univerzální hnojivo.Ještě se podívám po něčem speciálním a uvidíme.Ten fosfor mi připadá jako možný.Ovšem potom nevím, proč ta venkovní/pod folií tím nějak netrpí a hnojím je stejně.Dík za radu
univerzál (kukni pomery NPK, obsah mikroprvkov) je taký priemer celej fázy potreby rastliny (rastlín) nemusí vyhovovať v daný moment pre danú fazu rastliny v danom prostredí ... fosfor (nedostatok) sa neprejavuje žltnutím, to si nejako poplietol, ale stáva sa ak rastlina má mierne menej dusíka a priveľa fosforu oproti draslíku tak sú znaky ako žltnutie mladých častí rastliny ...
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

slim1963
Nový člen

Příspěvekod slim1963 » 11 čer 2013 19:06

Tak zatím se nic nového neděje.Ovšem ty větší části rostliny jsem dal pryč a odspodu rostou nové.Ovšem nevím jestli to není zbytečné a jestli se rostlina rozroste a bude rodit nebo ji mám dát pryč.Ty nové části vypadají dobře.Několik fotek na dvou obrázcích je vidět ta co jsem olámal s novým přírůstkem.pro názornost i druhá co byla hned venku.Ovšem ta první byla před olámáním ještě větší.
Ještě jedna věc i ten jiný druh tedy Devils Tongue Red/je také vidět na fotu vzadu s těmi většími plody/se chvá podobně na přesazeném z květináče zatím také zasychají květy.Ale je venku jen týden tak možná přijde změna.Doufám.12939

12938

12940
Tady je ta co byla venku a za ní je vidět i DTR co byla venku taky.No ještě jsem mohl vyfotit tu DTR z květináč co jí zasychají květy,ale už tam nepolezu.Uvidím za pár dnů.

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 11 čer 2013 20:33

Tá zemina na foto nevyzerá ako premokrená, ked si tak porovnám s našim fóliákom, tak podľa vzrastu Tvojich rastlín by už veselo fasovali tak 1-15 litra závlahy na kus možno aj každý druhý deň kvapkovou závlahou. Ale iné som chcel ... tie rastliny si asi vyšupol do zeme nejako väčšie ? Také odrastené kvetináčové, v takom studenšom čase asi ... hm vtedy aj u nás sa viacmenej ráta so stratami alebo minimálne s problémami ... ale aj tak je to dosti zložité spresniť príčinu, podľa mňa ich je viac ... preto je dobré poznať presne systém zálievok, dávok hnojenia, je dobré raz za čas nechať spraviť rozbor pôdy, Ph, EC ... poznať parametre vody používanej ... potom vieš lepšie vylúčiť čo pravdepodobne príťinou nie je ... ono je to problém takto v malom, vo veľkom je to už povinnosť
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

slim1963
Nový člen

Příspěvekod slim1963 » 25 čer 2013 19:30

Tak včera jsem tu nejhůře "napadenou" vyhodil.I ten boční přírustek začal od vrcholu zasychat.Ty co byly od začátku venku zatím celkem v pohodě.A trochu se vzpamatovává i ta druhá/Dev.Tongua Red/co byla v květináči a nahodila nějaké plody.Ovšem taky je to jaksi na hraně a horní lístky zasychají,naštěstí ne všechny.
Obrázek té chuderky.Dal jsem ji ještě domů do květináče a budu pozorovat. :rn:
13163
Je možné, že by nebyla až tak hrozná, ale když jsem ji vyhodil z folie nechal jsem ji ještě dva dny venku a až pak se mi ji zželelo a dal do domu na ty studijní účely.Záhadnou nemoc měly dvě papriky, každá jiného druhu co byly v květináči.Když jsem je vysadil k ostaním tak ty od nich nic nechytily .Ani stejného druhu.No a jedna se ještě drží a ta fruhá viz.foto.
No schválně jakou má vůli k životu.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“