Squash Jamaican Yellow doma na kahánku.

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
slim1963
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Squash Jamaican Yellow doma na kahánku.

Příspěvekod slim1963 » 02 čer 2013 19:15

Objednal jsem si tuhle odrůdu a pak ještě Devils Tongue Red.Od začátku pěstování šlo všechno jako na drátku.Asi před měsícem jsem dal tři rostliny /2xDTR a 1xSJY/ven pod folii a od každé jsem si jednu nechal doma v květináči.Venku/vzhledem k chladnému počasí/se troch zbrzdil růst,ale už mají obě odrůdy nahozeno dost plodů-Doma mám rostlina tal o 30% mohutnější, ovšem plody žádné ani na jedné.Nyní jsem zjistil, že květy odpadávají na obou.Ovšem na SJY je to horší .Celé květní trsy zasychají opadávají listy a starší větve pokud jen málo ohnu jdou vyloženě lehce lámat.Na fotu asi nic moc neuvidíte ale snad .na první pohle d vypadá rostlina ještě na na umřítí ale bojím se...Olámal jsem vrcholy a hodil rostlinu ven jen tak navolno jak si poradí.Ty kapky na listech jsou od deště jak jsem ji dal před dveře :dunno: To ulámané je tam vidět...To jsem asi taky udělal blbost,ale polovina se ulomila když jsem ji sdělával z okna a pak jsem to sjednotil....Je možné, že by za to mohlo slabší hnojení??A pokud jde o tu lámavost, není to třeba vlastnost téhle odrůdy ať neblbnu?
12832
12831
12830

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Squash Jamaican Yellow doma na kahánku.

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 čer 2013 08:34

:tiphat: ty hnědé fleky na listech...toho bych se bál...popros o radu (soukr.zprava) Mopslíka...snad ti poradí ...aby to tak byla plíseň :dunno: ...počasí na to je..

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 03 čer 2013 10:54

Co já mám zkušenost, tak Jamaican je křehká rostlina. Zejména červené, když mi zaplodilo, tak mělo tendenci k lámání větví. Stačilo zavadit a byla dole. Tos měl v bytě volně na parapetu?

slim1963
Nový člen

Příspěvekod slim1963 » 04 čer 2013 00:56

Dr.Pedr:Počasí na to je, ale a to je i druhá odpověď mám to doma na parapetu.Jak jsem psal, ty comám venku jsou v pořádku.No, ale tak to vypadá, že s tím ulamováním jsem to přehnal...No pokud by šlo jen o to, tak to doroste ale proč mě odpadávají ty zárodky květů.Nemám to třeba víc hnojit?

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 04 čer 2013 19:13

něco tý kytce škodí....a nedostatek hnojiva to nebude...venku nic doma pohroma...hmmm..teplo...co třeba..sviluška...?
http://www.konoptikum.cz/articles/2010/06/Svilusky.php" onclick="window.open(this.href);return false;

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 05 čer 2013 12:36

Na nějaký potvory mám taky podezření.

slim1963
Nový člen

Příspěvekod slim1963 » 06 čer 2013 21:27

Tak dnes jsem dal tu "kytku" ven na vzduch na léčbu šokem.Ani jsem ji nedal pod folii.Zkoumal jsem lupou, ale žádný hosty jsem nikde nenašel.Je to pořád ve stadiu na fotografiích.Snad se mi jen zdá, že trochu přibylo těch světlejších flíčků na listech.Ale zatím nějak listy neopadávají.Odspodu nové výhony vypadají zdravě.Ovšem zatím žádný květ jen ty malé hrozinky, které vypadají jako by byly zaschlé.Nechci to něčím stříkat když ani nevím co by to mohlo být.

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 07 čer 2013 08:59

ako vyzerali lístky a vrcholce na tých mladších ulomených častiach? Ja na rozdiel od spomenutých skôr tipujem nejaký nedostatok, povedzme draslík a mikroprvky, dusík sa prejaví hlavne na starších listoch skôr celoplochovo rastlina by bola celkovo slaba zakrnená, draslík ten zvykne fľakatieť pomedzi žily a po okrajoch, prestanu sa vyvíjať kvety, plody skrnatejú, padajú ... fosfor by sa prejavil do tmavomodrozelena/fialova na žilách a stonkách listov hlavne odspodu, magnézium te žltne tak pomedzi žilové listy
U mikroprvkov to je zložitejšie, môže chýbať celý súbor, ich nedostatok ale ovplyvní celkové zásobovanie rastliny živinami, kondíciu a odolnosť, možno by stálo za to vyskúšať niečo na báze bio - niečo z morských rias, tam je zastúpené popri vyššom obsahu draslíka aj celé spektrum mikroelementov. Odstráň kvety, plody, nech rastlina sústredí energiu len do stavby dodaj mikroživiny a ak sa do pár týždňov nepozviecha ... :dunno:

Ale mohlo to chytiť aj nejakú chorobu napr. xanthomonas, ale to by sa už po týždni viac prejavilo - rozšírilo.

Pokus, možno som trafil.
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“