Výživa a hnojení chilli papriček
-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Výživa a hnojení chilli papriček
je to už v popisu produktu Chilli Focus je vyvážená strava rostlin, která by měla být dodávaná pravidelně od začátku vegetativní fáze až po květ.
Obsahové složení chilli FOCUS: N 3.0 ; P 1.0 ; K 4.4
Takže jestli dobře chápu takže chilli FOCUS bych měl používat pouze do květu až mě vyrostou květy tak mám používat jake hnojivo? Co ma obsahovat prosím? Popripaďe jaky druhy používáte, které se daji koupit?
Moc děkuji
Edit: z vedlejší diskuze jsem teda vyčítal ze třeba toto bylo dobry.
http://www.srovnanicen.cz/q/Vermikompost/?order=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Teď mám tedy dotaz jestli se to používá až se mě objevy květy přímo nebo ještě dřív predtim?
Děkuji:-)
Takže jestli dobře chápu takže chilli FOCUS bych měl používat pouze do květu až mě vyrostou květy tak mám používat jake hnojivo? Co ma obsahovat prosím? Popripaďe jaky druhy používáte, které se daji koupit?
Moc děkuji

http://www.srovnanicen.cz/q/Vermikompost/?order=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Teď mám tedy dotaz jestli se to používá až se mě objevy květy přímo nebo ještě dřív predtim?
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
Martthos píše:Obsahové složení chilli FOCUS: N 3.0 ; P 1.0 ; K 4.4
Moc děkuji
na kvet použi hnojivo s pomerem 1:3:2 NPK , a pak na plod hnojivo s pomerem 1:1:(1,5-3) NPK
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj,na růst bych tedy pouzil ten focus (od kdy bych ho mel zacit pouzivat ? abych nespalil koreny mlade rostlinky ) nyni mam druhy pár lístků,tedy první po delozním -- presadil jsem do vetsiho 10cm kvetinacků,to je jiz muzu zacit prihnojovat tim focusem nebo jeste pockat ?na kvet použi hnojivo s pomerem 1:3:2 NPK , a pak na plod hnojivo s pomerem 1:1:(1,5-3) NPK
jeste bych rad doplnil, co tedy pouzit na kvet a poté plody ? vycetl jsem zde z diskuze,ze treba tekute slepicince, nebo mel jsi na mysli neco jineho ?

- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
už je sice pozde ale možno to ješte dozeneš, ...
pri prvným paru listrku je presad do 0,5l s vyhnojením substrátem , a začni do nich prát lignohumát každy tyden,ovšem dej pozor na prelití , zhruba pri tretim pári listku bych naadil už hnojivo opet s lignohumátem klidne do kombinace, jen hnojiva slabši koncentraci tu postupne zvyšuj a začni to do nich prát ,ovšem s mírou .
chlli focus je zbytečne drahá a dle meho názoru predražená pichovina(i když s výsledkem ale zatu cenu...).
stejnou práci odevede hošticke tekute na papriky a rajčata za zlomek ceny.
na 150rastlin do vysazeni ven postači jedno a pul baleni za 3eura.
nechal bych penize na kvetove hnojivo osobne bych dal bioobizz bloom a určtie a kvetový stimulátor na bohaté kveteni. totiž bez kvetu nic nebude
a na plod bud engo na plod, alebo agro bio opava na plod,
kristalon plod a kvet je blbost pri pomery 15-5-30 to nemá pomer ani na kvet a ani na plod , kde je priliš málo fosforu do kombinace k dusiku
CHILLI ZDAR
pri prvným paru listrku je presad do 0,5l s vyhnojením substrátem , a začni do nich prát lignohumát každy tyden,ovšem dej pozor na prelití , zhruba pri tretim pári listku bych naadil už hnojivo opet s lignohumátem klidne do kombinace, jen hnojiva slabši koncentraci tu postupne zvyšuj a začni to do nich prát ,ovšem s mírou .
chlli focus je zbytečne drahá a dle meho názoru predražená pichovina(i když s výsledkem ale zatu cenu...).
stejnou práci odevede hošticke tekute na papriky a rajčata za zlomek ceny.
na 150rastlin do vysazeni ven postači jedno a pul baleni za 3eura.
nechal bych penize na kvetove hnojivo osobne bych dal bioobizz bloom a určtie a kvetový stimulátor na bohaté kveteni. totiž bez kvetu nic nebude
a na plod bud engo na plod, alebo agro bio opava na plod,
kristalon plod a kvet je blbost pri pomery 15-5-30 to nemá pomer ani na kvet a ani na plod , kde je priliš málo fosforu do kombinace k dusiku
CHILLI ZDAR
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
dekuju, ted mi akorat zacal 3-par listků,tak dnes skocim pro ten lignohumat + tekute paprika/rajce od hostic ... mam tam pridat k nim i ty slepicince ? nebo to uz by bylo moc ? v momentalnim stadiu
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Na růst tekuté hoštice rajčata a papriky s guanem to je tuším (více dusíku na tvorbu zeleně) a slepičince jsou na květ (mají více fosforu). Tohle rozlišuj a paprikám neublížíš.
ok,díky. Lignohumat + hostice rajcata/paprika s guanem jsem akorat koupil
.. tak začnu to do nich pomalu dávat