iwi píše:Díky za odpověď.
1/ Mají něco takového Hoštice? Nebo doporučení na nějaké jiné levné

2/ Mají zhruba 3-4 páry lístečků.
3/ Nerozumím otázce. Má mít přes metr, má třetinu. Tak předpokládám, že fáze je růstová? Oškubala jsem jim teď květy, aby ještě rostly.
Asi Ti chcel naznačiť, že máš dosti široký stav - vývojové štádium jednotlivých rastliniek a ťažko je navrhnúť niečo optimálne - univerzálny režim hnojenia tak aby to bolo optimálne pre všetky druhy v rôznej fáze rastu. Ale zas ak budeš riešiť napr. hoštice papriku (tekutú) tak nejako primerane nejaký veľký problém mať nebudeš, možno by to bolo treba občas vyladiť, doplniť - draslík, vápnik, horčík, mikroprvky, raz za šas nejaký oživovač-stimulátor a pri správnom režime zálievky to bude prijateľné. Ved ked si spomeniem oneho (komančových) času tak v záhrade sa na jesen poriadne prihnojilo vyzretým maštalným hnojom, zaoralo, na jar sa pripravila pôda, vysadili sadenice a sa len polievalo ... občas nasypalo (tak 1x mesačne NPK), žiadne priveľké iniciatívne zásahy, len čo sa dalo zohnať ... teraz je iná doba ... široká ponuka, každý má lepší a potrebnejší druh hnojiva jak ten druhý, tretí je ešte "lepší" a bio ... je to biznis ... postupy pestovania sa tiež pomenili to čo nebolo dakedy - časovanie dávok hnojiva vo vzťahu k jednotlivým rastovým/plodovým fázam - to je teraz už bežný štandart a nutnosť ... to je ale zas vyšší nárok na určité vedomosti a skúsenosti s tým ktorým druhom rastliny a spôsobu pestovania ... to príde časom
ale mám tu jedno aktuálne foto (nie moje) jedného petovateľa čo používa len jeden druh bežne dostupného (u nich) tekutého hnojiva (zloženie N3,3%, P5,2%, K6,7%, +mikro Mg, Fe, Mn, B, Cu, Zn, Mo), normálny bežne dostupný záhradnícky substrát, pravidelné primerané dávkovanie - spočiatku menšie ako odporúčané dávky, po vysadení do finálu - odporúčané dávky, po nasadení plodov dávku zvýši tak na 1,5x ... teraz na 167. deň od výsevu má takýto stav na moruge
.... takže dá sa aj bežným hnojivom, len platí - správnym spôsobom v správnom čase (a nikdy inak) a ja osobne preferujem hnojivá kde nie je len NPK ale aj Ca, Mg, a ostatné mikro

8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.