Výživa a hnojení chilli papriček

Hnojení paprik
stalker251
Stálý člen
Reputace: 18
Obrázky: 0

Re: Výživa a hnojení chilli papriček

Příspěvekod stalker251 » 03 čer 2013 15:57

slepičince na kvet sou síce dobrá varianta ale zdaleka ne ta nejlepší .
majki rovnaky pomer drasliku k dusiku 5 % N + 10 % P2O5 + 5 % K2O , následkem čeho se muže stát žepo opelení kvetu se kvet nechyti a odpadne a budeš mnet asi jen 70%opeleni, totiž kvet po opeleni následne potrebuje dostatek drasliku ve zvýčenem pomeri k ostatným hnojivum.
lepši verze sou kvašený krúti guano
a ješte lepši original bloom hnojina na ganju, jelikož ganja je náročna na kvet, je to pro chilli top , ikdyž mnoho lidi by se pralo že chilli neni ganja a proto je to zbytečnost , ale neni :tiphat:
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

iwi
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod iwi » 18 čer 2013 13:35

Čím hnojit papričky?

1/ paprička vysoká cca 15 čísel, neznám druh, ale prý o moc větší nebude, už nasazuje na květ.
2/ Prckové, 5 cm (habanero, thankgiving, chinese, prairie fire)
3/ 2 papriky, co budou vysoké cca 150 cm, jedna má 30 cm, druhá cca 20 cm.

Koupila jsem lignohumát a poprvé je zalívala v neděli.
Chystám se dnes pro hoštické hnojivo s guánem.

Mám aplikovat všem stejně nebo v tom bude rozdíl?

RanNDaal
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod RanNDaal » 19 čer 2013 22:50

ja micham lignohumat a slepicince a zatim pohodaaaa :)

Wiking
Stálý člen

Příspěvekod Wiking » 19 čer 2013 23:07

@iwi:
1.)Na chilli co nasazuje na kvet uz vezmi nejake hnojivo na plodovou fazi kde hodne drasliku.
2.)Na 5cm prcky rozhodne zadne guano, jinak spaleni a exitus. Nicim nehnojit. Kolik to ma paru pravych listku?
3.) Vyska nehraje roli, napis v jake fazi rustu je ta kytka. Tomu musi odpovidat hnojivo.
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

iwi
Nový člen

Příspěvekod iwi » 20 čer 2013 08:33

Díky za odpověď.

1/ Mají něco takového Hoštice? Nebo doporučení na nějaké jiné levné :-)
2/ Mají zhruba 3-4 páry lístečků.
3/ Nerozumím otázce. Má mít přes metr, má třetinu. Tak předpokládám, že fáze je růstová? Oškubala jsem jim teď květy, aby ještě rostly.

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 21 čer 2013 09:31

iwi píše:Díky za odpověď.
1/ Mají něco takového Hoštice? Nebo doporučení na nějaké jiné levné :-)
2/ Mají zhruba 3-4 páry lístečků.
3/ Nerozumím otázce. Má mít přes metr, má třetinu. Tak předpokládám, že fáze je růstová? Oškubala jsem jim teď květy, aby ještě rostly.
Asi Ti chcel naznačiť, že máš dosti široký stav - vývojové štádium jednotlivých rastliniek a ťažko je navrhnúť niečo optimálne - univerzálny režim hnojenia tak aby to bolo optimálne pre všetky druhy v rôznej fáze rastu. Ale zas ak budeš riešiť napr. hoštice papriku (tekutú) tak nejako primerane nejaký veľký problém mať nebudeš, možno by to bolo treba občas vyladiť, doplniť - draslík, vápnik, horčík, mikroprvky, raz za šas nejaký oživovač-stimulátor a pri správnom režime zálievky to bude prijateľné. Ved ked si spomeniem oneho (komančových) času tak v záhrade sa na jesen poriadne prihnojilo vyzretým maštalným hnojom, zaoralo, na jar sa pripravila pôda, vysadili sadenice a sa len polievalo ... občas nasypalo (tak 1x mesačne NPK), žiadne priveľké iniciatívne zásahy, len čo sa dalo zohnať ... teraz je iná doba ... široká ponuka, každý má lepší a potrebnejší druh hnojiva jak ten druhý, tretí je ešte "lepší" a bio ... je to biznis ... postupy pestovania sa tiež pomenili to čo nebolo dakedy - časovanie dávok hnojiva vo vzťahu k jednotlivým rastovým/plodovým fázam - to je teraz už bežný štandart a nutnosť ... to je ale zas vyšší nárok na určité vedomosti a skúsenosti s tým ktorým druhom rastliny a spôsobu pestovania ... to príde časom

ale mám tu jedno aktuálne foto (nie moje) jedného petovateľa čo používa len jeden druh bežne dostupného (u nich) tekutého hnojiva (zloženie N3,3%, P5,2%, K6,7%, +mikro Mg, Fe, Mn, B, Cu, Zn, Mo), normálny bežne dostupný záhradnícky substrát, pravidelné primerané dávkovanie - spočiatku menšie ako odporúčané dávky, po vysadení do finálu - odporúčané dávky, po nasadení plodov dávku zvýši tak na 1,5x ... teraz na 167. deň od výsevu má takýto stav na moruge
Obrázek

.... takže dá sa aj bežným hnojivom, len platí - správnym spôsobom v správnom čase (a nikdy inak) a ja osobne preferujem hnojivá kde nie je len NPK ale aj Ca, Mg, a ostatné mikro
:tiphat:
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

HotFox
Stálý člen
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HotFox » 29 čer 2013 19:54

Kluciiii, keď už ma paprika nahodene plody, resp vacsina z nich je uz finalnej velkosti, este hnojite ci uz nie? ... alebo celkovo, ked ma paprika plody ako sa hnoji? Ďakujem za rady

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 04 črc 2013 20:36

Som si len tak brúzdal netom svetom, zablúdil som do Mexika - Yucatán, našiel sa nejaký materiál kde sa popisuje technológia pestovania "habanero", samozrejme po španielsky neviem, aj keď translator pana gúgla pomôže nie je text úplne kóšer, ale niečo je chápateľné.
Okrem iného som odtial vycucol popis dávkovania základných živinových prvkov. Samozrejme je to šité na ich podmienky, geo, meteo, ... a pod. Avšak orientačne si je možné prepomerovať pre naše potreby si myslím, treba uvažovať, že v tých podmienkach sú väčšie straty hnojív v pôde, nižšia efektivita - využiteľnosť ... predsa len naša nejaká nádoba je obmedzený koncentrovaný priestor, kde sa toho toľko nezalieva (ako u nich na voľnom, teplom a suchšom poli) a tým pádom neodplavuje ... rátajú to od dňa kedy je sadenica presadená do voľného priestoru - rozfázované po určitých etapách.
Modelov som našiel aj viac, tento je taký podrobnejší ... aspoň vidno ako dopujú mexikánci rastlinu tak aby dosiahli nejakých 14-16 ton habanera / hektár pri cca 15-20000 rastlinách na hektári.

Tabuľka s rozpisom dávkovania pre jednotlivé etapy (od-do) s rôznym trvaním (dni), dávky sú uvedené ako mg/rastlina/deň a následne prepočet množstvo x počet dní v etape, tz. celkom za danú etapu v mg/rastlina ... atd
13296

grafický priebeh - ako sa menia pomery NPK v rôznych fázach vývoja, rast - kvet - plod - dozrievanie
13297

možno to na niečo niekomu bude - možno nie, možno je to len ako rarita z karibiku
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

Zpět na „Hnojení chilli paprik“